12 juli 2016

Nattrockarna har hört av sig...

Jag fick ett mejl från en som påstår sig vara den som spelade hög musik och skränade några nätter i rad förra veckan. Jag får skit för att jag skrivit om det på bloggen, att jag använde ordet amöbor och att jag inte gick dit och bad dem sänka ljudet. 

Ja, vad ska man säga. En ursäkt hade kanske varit bättre, men personen ifråga säger sig inte ha förstått att grannarna blev så störda. Omdömet sviktade alltså rejält.

Men nej, jag ska inte behöva gå ut mitt i natten och be folk sänka ljudet. Det omdömet ska den som festar ha. Så vänd inget emot mig. Det var inte jag som spelade death metal på hög volym. Ska offren behöva be om ursäkt?

Jag fick veta att jag "grinar" om det på bloggen. Nu handlade det egentligen inte så mycket om mig. Jag har en dotter som försöker njuta av sitt sommarlov och hon var förtvivlad som inte fick sova tre nätter i rad.

Nog om detta. Vi får göra som kungen sa - vända blad och gå vidare. Och det där med amöbor behöver man ju inte ta så bokstavligt. Efter tre sömnlösa nätter sviktade även mitt omdöme för ordens valörer.

Tillägg: Nu fick jag veta att jag provocerar nattfestaren genom att skriva "kungen". Jag syftade givetvis inte på festaren, utan vad vår svenska kung sa vid ett berömt tillfälle. Kanske bäst att tillägga att jag skriver precis vad jag vill och behöver inte ta någon som helst hänsyn till vem som blir provocerad. Det räcker nu!

Tillägg 2: Nu är jag bjuden på kräftskiva om 1 månad. Slutet gott allting gott.

Inga kommentarer: