26 juli 2016

Tankar om Mönsterås matkultur och kommunens campingverksamhet

Någon på Facebook undrade om man en vacker högsommarkväll i juli kunde gå ut och äta en bit lagad mat i Mönsterås. Alltså på en riktig restaurang med meny där man blir serverad vid bord. Igår, måndag, kunde man inte det. Alla sådana matställen hade stängt. Turister rycker i de stängda dörrarna, lediga mönsteråsare får hålla till godo med pizzeriorna och om någon företagare skulle vilja representera får han nog förlägga mötet på annan ort. Eller välja en annan kväll då matställena råkar ha öppet några timmar. Om de matställen vi har i Mönsterås kan räknas som klassiska restauranger.

En ort av Mönsterås storlek borde förstås ha en klassisk restaurang med pub. Varför har man inte det? Beror det på allt för försiktiga företagare? För nog borde en framåt och kreativ person klara av att driva en dylik. Eller beror det på att idén är dödfödd från början därför att allt för få i Mönsterås går ut och äter eller tar en öl?

När jag följer diskussionen på FB så blir man lite uppgiven. Det är ju så synd om företagen som försökt driva restaurang här hos de bortskämda mönsteråsarna, och politikerna har minsann redan gjort allt de kan. Inte kan vi förvänta oss...ba, ba, ba. Nå, då så. Då blir det inget. Några undantag finnes dock.

Har kommunen verkligen gjort allt för att locka hit en seriös inom branschen? Jag menar ju inte att kommunen skall driva en egen restaurang, även om kommunen förvisso redan bedriver campingverksamhet för husbilar vid hamnen och på ett par andra orter i kommunen. Vad tycker de privata campingarna om det?

3 kommentarer:

Bert sa...

Jhonny, du tycks ha glömt bort restaurang "GLADA KOCKEN"(Restaurang, Cafe & Bar). Restaurangen finns att upptäcka vid Monsteras enda rondell, där kan den hungrige få allt från frukost, dagens lunch, A la Carte-rätter, kaffe med kakor, tårta, öl och drinkar - mer "klassisk restaurang" än så kan det nog inte bli.
Öppettider: veckans alla dagar av vad jag kan se.

Jonny sa...

Den hade tyvärr stängt igår kväll, tidigt på kvällen.

Bert sa...

Jo, jag ser nu att de stänger redan kl 16:00.