31 juli 2016

Tråkigheter

1 minut före midnatt i fredags somnade min far in i en ålder av 81 år.

Så här minns jag min far mest från barndomen.

Vandaler har härjat i Mönsterås igen. Det går lite i vågor det där. För några år sedan brändes bilar i hamnen. Nu är det väl en ny generation som tagit över gatubuset. Jag ställer samma fråga nu som då – var är föräldrarna? Ser att många hetsar på FB, precis som om de redan visste vilka som härjar. Överlåt det där till polisen. Jag orkar just nu inte hålla ännu en predikan om hur våldsbrottsligheten har minskat i modern tid (även om det givetvis kan vara vissa variationer från år till år). Och hur ofta läser man om överfallsvåld i Mönsterås? Jag vidhåller att Mönsterås är betydligt tryggare nu än för ska vi säga 20-30 år sedan.

Nyligen var det en gruppvåldtäkt i Kalmar. Genast gick snacket om att det var flyktingar. När sedan två anhölls, så visade det sig vara två män med ursvenska son-namn. Man ska vara lite försiktig innan man pekar ut specifika grupperingar.

Jag kan bara säga att de gäng jag sett driva runt i Mönsterås och som jag även såg uppe på Mölstadskolans tak var kritvita i huden. Tyvärr hann jag inte identifiera dem, för de stack när de insåg att jag sett dem.

Nå oavsett om det är svenskar eller flyktingar, män eller kvinnor, unga eller gamla så kommer det inte att bli vare sig inbördeskrig, könskrig eller generationskrig. 

Den prisbelönta hälsocentralen i Mönsterås hade anställt en obehörig läkare. Tidningen får inte tag på ansvarig. Anmärkningsvärt.

3 kommentarer:

Pi sa...

Jag beklagar sorgen Jonny!
//
Pi

Willy Nilsson sa...

Jag beklagar Din och familjens sorg, Jonny ! Minns Din fader från ungdomens motorcyklar, i svarta jeans, svart skinnjacka och röd halsduk, från Roxy-bion, från Nynäs-serveringen ! Sedan gick det som det tyvärr gick,och för det mesta går ; man mister kontakten, dock utan att glömma, och möttes vi blev det alltid några vänliga ord oss emellan!
Han är värd att vila i frid!

Hälsning!
Willy

Jonny sa...

Tack Pi! Tack Willy! Tack för att du delgav minnet av min far som knutte!