14 december 2016

Snart dags att summera året...

Så här mitt i veckan och slutet av terminen är man ganska sliten. Efter sex horribla år på Mölstadskolan med ett obefintligt ledarskap så hade vi inga förväntningar på Parkskolan. Nu är snart första terminen slut och det har gått bättre än vi vågade tro. Hon har skrivit toppenresultat på många prov, något som i och för sig inte brukar visa sig i betygen i dagens skolsystem, men som ändå visar kapaciteten. Men skolor av idag brukar väga in helt andra oväsentliga saker som muntlig svada och annat flum som värderas högre än konkreta kunskaper och bildning.

Nu börjar nog smekmånaden med Parkskolan gå mot sitt slut. Det har varit en del incidenter och lärarnas insikter i just vårt barns särskilda behov verkar variera. Så det är förstås alltid en kamp i någon mening. Och så detta med lärares bedömningar hit och dit. En del är kompetenta, andra mindre. Man får leva med det. En del är nog inte ens behöriga lärare där nere.

Skolan kan man försöka samarbeta med, men det är nog sällan man är eniga på djupet. Men det är givet att lärare aldrig kan förstå ens barn som föräldrarna. Är man dessutom en besserwisser som jag, vilket jag inte alls skäms för, så är det upplagt för missförstånd och oenighet. Man ska inte förvänta sig något annat. Och jag bryr mig inte det minsta om jag betraktas som besvärlig. Den lärare som tycker att jag är en besvärlig förälder borde besinna att det bara är början, om det behövs.

Nå snart jullov, även om jag ska jobba. Jag jobbar nästan jämt. Även när jag är hemma. Men blir rastlös av att bara stirra i taket eller på TV. Skriver och forskar hellre. Ska bli intressant att summera det här året. Kan bli svårt att värdera, men ska göra ett ärligt försök.

Inga kommentarer: