27 januari 2017

48 timmars paus från skolan

En vecka där jag tvingats agera bestämt mot skolan går äntligen mot slutet. Drygt 48 timmars paus från helvetet. Kan jag ju unna mig. Och är värd det också.

Parkskolan fortsätter bete sig så oprofessionellt i vissa avseenden att jag undrar om alla verkligen är examinerade och om de besitter de kunskaper som behövs för att möta barn med särskilda behov eller barn i jobbiga situationer. De har tyvärr betett sig på ett sätt så att jag nästa vecka när jag får mer tid kommer att sätta ihop en skrivelse till Skolinspektionen.

Tänker inte gå in på detaljerna här, men man har brustit i hänsyn och tillsyn av elev som inte har mått bra vid minst två tillfällen.

Att få rätt i en sådan anmälan är oerhört svårt och tar mycket energi som jag inte riktigt har. Men någon slags markering måste jag ändå göra givetvis. Även om jag inte får rätt så brukar skolor inte gilla den typen av uppmärksamhet och rutinerna brukar kunna bli bättre ändå efteråt. Jag har pratat med min mor och några andra kloka människor och de säger att jag måste anmäla skolan. 

Problemet är att skolorna nästan alltid vinner och så står man där som en förlorare i slutänden ändå, vilket tidningarna givetvis rapporterar och jag framställs som en jävla rättshaverist. Precis som väl skolan ville ha det. Men man måste stå upp för det man tror är rätt även om man till slut står ensam kvar. Men här har jag många med mig. Och jag kommer att låta allt ske i ljuset.

Men nu är det helg och det behövs onekligen. Ligger själv ordentligt efter med mina förberedelser inför föredraget på tisdag pga allt strul med skolan. Negativa ringar på vattnet för alla. Tyvärr.

Men min dotter ska ha en stor eloge som visat sådan ATTITYD och gått till skolan och kämpat med alla ämnen trots det både vissa elever och lärare gjort. Älskar den kämpaattityden och viljan att inte vika ner sig. Det kommer att gynna henne på sikt i livet.

Helgen går till att öva på föredraget. Jag ställer ju inte in bara för att Parkskolan stjäl min energi just nu. Får falla tillbaka lite på rutin denna gång, även om jag inte vill göra så. Har en hyfsat bra lägstanivå.


En timmes paus ska jag dock ta och se På Spåret. Mina två glas vin lär det också bli. Såvida det inte påverkar memoreringsförsöken, men det tror jag inte.

Varmt välkommen på tisdag.


Inga kommentarer: