2 februari 2017

Tre nya böcker på gång

För er som undrar över mina bokplaner så ser de ut enligt följande:

1. En ny Mönsteråsdeckare som beräknas komma ut nästa höst. Lite mer realistisk än den förra, men ändå med en stor dos humor och i välkända mönsteråsmiljöer.

2. En bok om Mönsterås under 1600-talet. Ska skrivas färdigt i år. Exakt tid för utgivning inte fastställt, men antingen sent i år eller i början av nästa år. har en del forskning kvar som tyvärr tar sin tid.

3. En bok om om de erfarenheter vi gjort som föräldrar till ett barn med särskilda behov. Hur man alltid får kämpa mot skola, mobbning, andra föräldrar, sjukvård och myndigheter. Hur samhället gör allt för att stoppa undan dessa barn. Hur de gör allt för att vi föräldrar ska vara tysta. Hur de försöker ge oss dåligt samvete för att vi talar öppet om diagnoser och saker som händer med hänvisning till "flickans bästa", precis som om hon skulle ha något att skämmas för. Kommer också att mycket konkret ta upp hur man gör för att orka som förälder och hur man lyckas stå emot när de där attackerna kommer (hur kan du skriva öppet om det, hur kan ni, jag har befogenheter ba ba ba ba) och inte minst hur man gör för att stötta sitt barn i en ganska så grym värld. Denna bok blir både svårast och lättast att skriva.


Inga kommentarer: