25 april 2017

Nya GIF lekte i premiären

Nya GIF hade inga problem med att besegra Rödsle i premiären av div 6.
Det är inte hela världen att Mönsterås bara satte 4 mål mot Rödsle istället för de 10 som det borde ha varit. Effektiviteten kommer med rutinen. Det som gladde GIF-hjärtat mest denna afton var den spelglädje och målmedvetenhet som spelarna agerade med på planen. Det rådde ingen tvekan om att de var där för att vinna, inte gneta till sig en målsnål premiärpoäng. 

GIF spelar plötsligt offensiv attraktiv fotboll igen med kombinationer, snabbhet och emellanåt teknisk briljans. Och dom som inte är så tekniska gör det dom är bäst på vare sig det är en glidtackling eller en öppnande passning.

Spelarna agerar tryggt över hela planen. Det här är helt enkelt ett laddat gäng som ser oförskämt harmoniska ut. Spelare som håller ihop som kollektiv, men som också vågar göra egna saker på planen. Det nya tränarparet Martin Nilsson och Ardi Ajeti har än så länge lyckats väl med detta i mångt och mycket nya unga lag.

Nu var kanske inte Rödsle den bästa värdemätaren denna afton, men man ska inte underskatta en premiärseger.

Ska man klaga på något så är det väl att det ibland blev nästan för lekfullt. Jag saknade ibland större variation med fler raka bollar, kant, in och pang i mål.

Det var som vanligt iskallt och blåsigt på Fredriksbergs IP, men det tänkte man inte på när spelet värmde. Missa nu för guds skull inte hemmapremiären. Nya GIF är roliga att se på. Fotboll är kul igen!

Mönsterås läckra mål gjordes av: Sebastian Wiese, Milad Eliassi, Marcus Sköld och Adnan Smajic.

Inga kommentarer: