23 maj 2017

Inför bluesfestivalen - fattar man inte att Morrissey är blues har man inte på festivalen att göra

Alla dessa jävla soliga vårar. Mitten av maj till skolavslutningen är alltid värst. Kommer ändå så alltid att gå i svart tröja och svart kavaj, toksvettas och ta en öl för mycket den månaden. 

Hade nu Ulf Lundell eller Plura sagt det här så hade folk liksom tyckt det var jättebra. Men nu - "du ser alltid allt så jävla svart din melankoliske psychodysterkvist. Ska du sabba bluesfestivalen nu också." 

Ha ha, precis som om de fattade vad blues är. I min värld är bluesen inte blå toner och nån jävla 12-takt i myspys. Det är en attityd. Morrissey är precis lika mycket blues som B.B. King. Fattar man inte det, så fattar man inte blues i dess innersta mening och har fan inte på bluesfestivalen att göra. Jag ska nog fan dyka upp i år.

Och tänk att Morrissey har en sån fin inblick i de rykten och det skvaller som är Mönsterås särprägel och som orsakar sådan smärta för dom som drabbas. Men hans svar är oslagbart briljant:

"All of the rumours
keeping me grounded.
I never said that they were
completely unfounded."

Precis så ska skvallerjävlarna tas. Håll glöden lite lite vid liv även om det inte är sant. Låt aldrig ditt liv begränsas av illasinnade rykten. Stå istället upp för ditt liv hur bluesigt det än är. De flesta kommer inte att förstå det i alla fall i sin ynkliga ytlighet.
Inga kommentarer: