2 maj 2017

Mönsterås snurrade upp Fliseryd i derbyt


Jag fick faktiskt lite tårar i ögonen igår när jag såg GIF besegra Fliseryd med 5-0 i derbyt. Det står ibland gamla ärrade GIF-veteraner och smågnäller lite utmed kanterna, men nog måste de väl ha sett att det här är den trevligaste fotbollen GIF har spelat på år och dar. Även med division-6-faktorn och sämre motstånd inberäknat.

Det är just detta jag velat se länge. Balansen mellan disciplinerat kollektiv och modiga individualister som inser att det är ok att misslyckas ibland. Det riktigt sprudlar om GIF nu. Full fart och därutöver hittar man varandra i passningsspelet också. Fliseryd snurrades i alla fall upp på läktaren i vart och vartannat anfall. Varifrån kom den här kreativiteten? Jag har sagt det förut men det tål att upprepas – det här är jäkligt underhållande fotboll som GIF just nu bjuder på.

Just därför, nu när självförtroendet slår igenom i varje bollkontakt, så måste tränarna ta ner dom lite på jorden. Det kommer alltid nån skitmatch och det är då det visar sig om det fanns styrka på djupet. Men jag anar att den kommer att mogna fram. Annars är det ju bara att spela på i det här flowet.

5-0 i det första derbyt mot Fliseryd i seriespel någonsin? Är inte helt säker. Kan ha mötts på 30-talet nån gång. Hur som helst var det första gången jag såg Fliseryd och grät en skvätt.

Mönsterås mål gjordes av: Sebastian Wiese (2), Viktor Blom (2) och Ako Eliassi.

Inga kommentarer: