2 mars 2018

Teori och verklighet

Första vårmånaden är här samtidigt som det ligger en hel del snö på marken. Verkligheten har alltid företräde framför teorin. Tänk om alla kommunister hade insett det. Hur mycket lidande hade vi då inte blivit skonade ifrån. För all del - alla framstegskapitalister också. Kapitalismen leder inte alls till det förlovade landet. Visst har den frambringat något slags välstånd, men också tävlan, konkurrens, utnyttjande av människor och miljö. Nej kapitalismen är sannerligen inte vägen till himmelriket. Den måste kompetteras med sociala reformer och skyddsnät. Kommunism är definitivt inte svaret på kapitalismens avigsidor.

Nästa vecka ska vi analysera filmen Hets och jämföra med vår tids skola. Det finns fler likheter än man kan ana vid en ytlig betraktelse. Men allt sker mer subtilt idag. 

Annars bihåleinflammation och arbete 3/4 av dygnet.

Idag fick jag anledning att bli förbannad. Händer inte så ofta, men det var nödvändigt. Men som vuxen får man välja sina strider med omsorg.

Ikväll blir det två glas vin och På spåret. Något nytt lär man sig kanske och två glas vin tar väl inte bort så många hjärnceller.

Veckans två låtar, två kontratser som fångar bredden i min smak.











Inga kommentarer: