24 maj 2018

Inför omgång 7 av Div 5 NÖ

Eftersom matcherna i den här serien känns något förutsägbara just nu, i alla fall när topplagen spelar, så är det annat som uppmärksammas. Som de 14 gula korten i matchen Ruda - Stjärnan, varav 13 utdömdes i andra halvlek. Det är visst brist på domare, så man håller väl tillbaka kritiken en del. Men nog har vissa domare en tendens att vifta otillbörligt ofta med korten. Låt vara att spelare ibland beter sig så pass illa att de kan behövas. I de flesta matcher jag sett i år har domaren emellertid skött sig tämligen bra, som senast när Mönsterås tog emot Timmernabben. Han sprang omkring och höll sig på rätt plats. Blåste när det behövdes. Inga onödiga maktdemonstrationer eller divalater. Tvärtom, bra känsla för spel och närkamper. Och så skötte sig ju spelarna också.

Sjunde omgången bjuder inte på några matcher som lär bryta mönstret och rubba de två suveräna topplagen Västervik och Oskarshamn. Däremot är det några duster som är viktiga för att vara med i kampen om tredjeplatsen respektive om man vill undvika eller lyfta från bottenskiktet.

Mitt tips för omgång 7.

Fredag
IFK Kåremo - Ruda IF 1-3
Allt verkar ha gått emot Ruda senast mot Stjärnan. Här har man nog samlat ihop sig och har man bara spelare att skicka till Kåremo efter alla kort senast så vinner man.

IF Stjärnan - Bäckebo GOIF 1-1
I normala fall ska Stjärnan vinna det här hemma, men Bäckebo lär stå emot bra mot ett försvagat Stjärnan (två röda kort i förra matchen och flera gula). Tror på en liten skrällpoäng för Bäckebo.

Fårbo FF - IFK Oskarshamn 1-4
Jag befarar att det här derbyt aldrig kommer att bli spännande. Jag har sett båda lagen och det var en tydlig klasskillnad. 

Timmernabbens IF - Fågelfors IF 3-1
Timmernabben är både tunga och snabba och gjorde det bra senast mot Mönsterås. Fågelfors har höjt sig och kan nog bjuda upp till match. Likväl vinner Nabben.

IFK Västervik - Edsbruks IF 3-1
Derby i norra länet där IFK Västervik är ganska så givna favoriter.

Lördag
Mönsterås GoIF - Ankarsrums IS 2-1
Ankarsrum var nära att vinna mot Oskarshamn senast men tappade matchen i slutskedet. Annars har det gått segt. Nu tror jag Ankarsrum är bättre än många tror och här ser de en chans att börja klättra mot mitten. För Mönsterås är det dags att ta en seger igen och hålla de jagande lagen bakom sig för en stabil mittenposition. Bara någon kliver fram och gör målen.

Inga kommentarer: