10 juni 2019

Hett derby stundar i Mönsterås

Så har det blivit dags för ett riktigt derby i Mönsterås. På tisdag kommer nämligen Fliseryd på besök. Senast lagen möttes i seriespel var 2017 då Mönsterås vann med 5-0 hemma och 3-0 borta. Det året vann Mönsterås serien överlägset och Fliseryd var bara en poäng från positivt kval.

I år har det gått betydligt sämre för Fliseryd som står på 0 poäng samtidigt som man har släppt in mellan 4 och 6 mål i varenda match. Man kan tycka att matchen är ganska förutsägbar då Mönsterås är inne i en mycket fin period med 7 poäng på de senaste 3 matcherna.

Men ett derby lever sitt eget liv och Fliseryd kommer garanterat att glömma alla förluster om man lyckas besegra storebror Mönsterås. Vi kan utgå ifrån att Fliseryd kommer att ge allt och lite till. Dessutom ska man komma ihåg att Fliseryd hade oavgjort mot Ariel i halvtid och ledde med 2-0 över BB 2001. Så man får inte frestas till underskattning.

När det väl är sagt så är förstås Mönsterås storfavoriter. Når man upp till normal standard så ska det kunna bli en seger, till och med en komfortabel sådan. Självförtroendet bör ha ökat efter de senaste matcherna, men det gäller att kombinera fokus med press, rörlighet och kamp precis som man gjort den senaste tiden.

Mitt tips för matcher 10 och 11 juni

10 juni
Alsterbro IF - Läckeby GoIF 1-3
Alsterbro blixtrar till ibland och överraskar i vissa matcher. Läckeby ska dock vinna de flesta dar i veckan.

11 juni
Rockneby IK - IFK Kåremo 2-1
Ännu ett hett derby mellan två lag som tippats i toppen av många. Rockneby har hittills levererat därefter medan Kåremo har svajat lite mer trots en på papperet stark trupp. Tror på knapp hemmaseger.

Mönsterås GoIF - Fliseryds IF 6-1
Om Mönsterås når upp till sin normala nivå vinner man, även med derbyfaktorn med i beräkningarna.

IF Ariel - Långemåla IF 2-0
Ariel har en mycket stabil defensiv och även om Långemåla vinner en och annan match så lär det inte bli här.


Inga kommentarer: