7 juni 2019

Mönsterås imponerade igen

Röddräktade Mönsterås imponerade mot Kåremo och vann med 2-1.

Mönsterås röda kämpar har vaknat på allvar. Efter en svajig start på säsongen har man nu hittat ett vinnande och stabilt spel. Den fina sviten började med oavgjort borta mot Rockneby som sedan följdes upp med 6-0 mot IK Tuna Södra. Ikväll var det seriefavoriten IFK Kåremo som stod för motståndet och Mönsterås gjorde ännu en gång en övertygande insats och vann helt rättvist med 2-1.

Det var en underbar försommarkväll som mötte på Kåremos idylliska hemmaplan Ekeberg. Och det var två offensiva lag som bjöd upp till spel. Och det var Mönsterås som direkt tog kommandot och kom fram i de bästa anfallen.

Vackra kombinationer varierades med perfektionistiska långbollar från Manfred Löfström. Efter att ha sett hans långbollar klagar man aldrig på långbollar mer. Elis Gustafsson var också helt suverän, vann varenda närkamp och styrde mitten ihop med Milad Eliassi.

Efter 15 minuter kom så det rättvisa ledningsmålet. Ett fantastiskt fint anfall av Mönsterås avslutades av Valon Seferi som vackert sköt in 1-0 vilket också blev halvtidsresultatet. Mönsterås var det klart bättre laget och ledningen kunde ha varit större. Valon var riktigt pigg hela matchen.

I andra halvlek höjde Kåremo tempot och spelet jämnade ut sig något i inledningen, men Mönsterås fortsatte att skapa de farligaste chanserna. Defensiven var fokuserad och där har Mönsterås på mycket kort tid rättat till en del allvarliga brister. Det är imponerande.

Kåremos målvakt gjorde ett par fina räddningar som höll laget kvar i matchen. Men bara efter åtta minuter av halvleken slog Milad Eliassi en underbart skruvad frispark som Ako Eliassi nickade in. Ännu ett väldigt vackert mål.

Kåremo satsade nu allt framåt och kom fram i ett farligt anfall där bollen träffade ribban två gånger. Troligen tog bollen på en Mönsteråshand också för plötsligt fick Kåremo en straff.
Mönsterås hade ännu en gång ställt utespelaren Anton Skedebäck i målet, så många tog nog för givet att det skulle bli en reducering. Men Skedebäck som väl inte är särskilt benägen att slänga sig stod kvar och gjorde en fantastisk fotparad. Den bristande rutin han kan ha som målvakt kompenserar han med en mycket fin speluppfattning, vilket han visade flera gånger under matchen.

Kåremo tryckte på några minuter innan Mönsterås lyckades lugna ner och flytta upp spelet igen. Så länge vi orkade pressa bollhållarna hade vi full kontroll. Kåremo skapade en riktigt bra chans till men ännu en gång stod Skedebäck för en bra fotparad.

Sista kvarten blev ändå nervös. Med ett par minuter kvar av matchen sköt Mustafa Al-Dablawi en mycket snygg frispark direkt i mål. Men Mönsterås lyckades hålla undan sista minuten och kunde vinna rättvist med 2-1. Skönt med en domare som inte envisades med att lägga till 6 minuter som en del älskar att göra. Domaren gjorde ett bra jobb ikväll.

Ikväll var det upp till bevis. Kåremo är en av favoriterna till att ta hem serien. Men Mönsterås var över 90 minuter det klart bättre laget, även om Kåremo jämnade ut det något i andra halvlek. Återigen var det en stark kollektiv insats där alla gjorde just det dom skulle göra. Därför borde jag ännu en gång nämna alla. Amed och Tobbe nämner jag kanske inte så ofta. Det borde jag. Deras snabbhet på kanterna var viktigt ikväll. Skedbäcks fotparader icke att förglömma. I första halvlek var Elis Gustafsson helt outstanding.

Nu jäklar har vi börjat klättringen uppåt.

Runt fotbollsplanen breder ett idylliskt landskap ut sig.

En liten läktare får man ju säga imponerar i div 6. Lite snickeriarbete på bortre kanten så är allt perfekt. Fotot togs under pausen så det var fler besökare.