1 april 2023

Nya planer för Mönsterås möter motstånd



Centerpartiets tapp på drygt 14 procentenheter i förra kommunalvalet i Mönsterås berodde, enligt partiets analys, huvudsakligen på den positiva inställning till vindkraft på landsbygden som partiet företrädde. Att tappet inte blev större kan förklaras av att det nya höghuset i hamnen, Måslorten, överlag har uppskattats av invånarna. Nu har partiet dragit sina slutsatser och beslutat om vad man ska gå till val på 2026.

-  Ja, vi tänkte bygga höghus, likt det i hamnen, på torget och vindkraftverk på Muddern, säger Mönsterås kommunalråd Andreas Kråkerumius och förklarar varför: - Därmed kan alla vara nöjda; succén i hamnen får en fortsättning på torget. Det blir en fantastisk vy för alla turister som anlöper hamnen.

- Men vindkraftverk på Muddern?

- Ja, hela marken är ju impregnerad med gifter. Så där kan ju ingen bo. Vad passar då bättre än en vindkraftspark på 70 verk, förklarar kommunalrådet.

- Men kommer de inte att hamna för nära bebyggelsen?

- Nja, det finns inga generella riktlinjer för det.

- Men här handlar det om bara 200 till 300 meter. De flesta experter menar att ett avstånd på ca 1000 meter är ett minimikrav.

- Förvisso, men vi har tänkt på det också. Alla som bor nära Muddern på Kuggås eller Ljungnäs kommer att få subventionerade öronproppar av kommunen, så i realiteten blir det inget problem.

Sverigedemokraternas ledare i Mönsterås, doktor Anusie Julafton Nilsson är inte lika positiv.

- Vi motsätter oss höghus på torget. Där vill vi i stället bygga en fattigstuga. Vi vill ha det genuint som det var förr. Där ska alla som inte ser genuina ut bo. Jag menar inte att de behöver se ut som om de kom från Nya Guinea eller Sudan för att få bo där, även om det underlättar. Det kan räcka med en lättare avvikelse från kritvit. Vi diskriminerar inte någon.

- Men vindkraftverk på Muddern?

- Vindkraftverk är en del av en världsomfattande konspiration. Om den västerländska civilisationen accepterar vind som energikälla, så är vi förlorade. Tänk när muslimerna bygger solceller i Sahara… nä nä. Centerpartiet mår inte bra. Men jag erbjuder mig härmed att genomföra grundliga läkarundersökningar på var och en som tillhör Centerpartiet i Mönsterås, särskilt kommunalrådet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar