3 maj 2024

Premiärseger för Mönsterås GIF

Mönsterås GIF är tillbaka efter två års frånvaro i seriesystemet. Och man är tillbaka med den klassiska offensiva fotboll som av tradition är ett signum för laget. Premiären mot Läckeby slutade väl. Efter omkring 30 högkvalitativa målchanser kunde noteras att 5 av dessa gått i mål, medan Läckeby inte skapade en enda chans och följdriktigt fick en nolla i protokollet.

Det behövs inget långt referat för att beskriva den här matchen. Mönsterås dominerade totalt i 90 minuter och skapade den ena givna målchansen efter den andra. Ändå satt man där och var frustrerad. Bollen gick inte i mål. Sådan ineffektivitet kan man inte uppvisa mot de bättre lagen i serien, där man dessutom lär få färre chanser.

Nå, det blev ändå mål. Första gjordes av Niki Avdyli. Lite trixande och fintande och sen pang i mål. Niki visade klass nästan varenda gång han rörde bollen. Han kan med sin snabbhet och teknik trixa sig igenom ett helt försvar, därtill slå fina passningar.

Andra halvlek började som den första. En orgie i missade målchanser. Men några byten och ny energi gav fler ytor som kunde nyttjas och till slut började bollen hitta nätet. 2-0 gjordes av veteranen Adnan. 2 minuter senare nätade Osama Mohammad. 4-0 kom genom en välslagen straff av den levande legenden Ako Eliassi. Målskyttet avslutades av Nasir Ksaei.

Mönsterås spelade stundtals riktigt fin fotboll och får man bara igång effektiviteten kan det bli ännu bättre. Notera att målskyttet fördelade sig på 5 spelare, och då har man ytterligare en handfull som kommer att göra mål framöver. Snabbheten och tekniken hos ett par tre av grabbarna på kanterna är kul att se.

Premiären bjöd förstås på en del felpass i uppspelen, men det var inte värre än vanligt, och det sätter sig väl det med.

Bäst i Läckeby, som väl lär bli allt bättre under säsongen, var målvakten Elliot Malmberg som gjorde några riktigt svettiga räddningar och höll nere siffrorna.

Som helhet en lyckad premiär inför omkring 100 åskådare på ett soligt men vindpinat IP.