8 juli 2009

Dagens felparkeringar

Idag påbörjar jag en ny serie som jag kallar "Dagens felparkeringar", eller något snarlikt beroende på vad jag möter. Nedan ses dagens fynd som inventerades under en enkel tiominutersrunda i Mönsterås tätort. Klicka på bilderna för större format. Eventuella personer som syns på bilderna har ingenting med felparkeringarna att göra.


Jaha, här har vi tre bilar på Storgatan. De har parkerat mitt på gångstråket närmast butikerna, där handikappade brukar ta sig fram med rullator eller rullstol. Förvisso får man stå där en kortare stund för i- och urlastning av tyngre varor. Men så var uppenbart inte fallet här. Ingen gick mellan bilarna och butikerna och bilarna stod kvar under lång tid. Där den svarta bilen stod hade ingen rullstol kunnat rulla förbi.


Här har vi en bilist som uppenbarligen har glömt bort att skylten med det sneda röda strecket mot blå bakgrund betyder att det är förbjudet att parkera. Man får stanna för att släppa av någon etc, men denna bilist parkerade för att handla på Konsum. Klart regelbrott.


Tjugo minuter senare ser vi ännu en bilist som inte förstår att läsa en enkel "förbjudet att parkera" skylt. Även denna bil stod kvar länge.

Inga kommentarer: