2 juli 2009

Oknöbadplats handikappanpassas under högsäsong


Här ska det bli en väg för handikappade ner till vattnet.

Irriterade badgäster
Idag var det märkbart irriterade badgäster vid den största badplatsen på Oknö. En traktor jobbade på högvarv och lyfte ut sand och grus för en ny liten väg ner till vattnet.

Handikappanpassning
Nyfiken som jag är gick jag fram till arbetaren och frågade vad som är på gång. Det visade sig att Mönsterås Kommun ska handikappanpassa badplatsen så att rullstolar kan rulla ner till en liten passage vid stranden.

Varför under högsäsong?
Det är inte ofta jag får tillfälle att berömma kommunen, men detta är förstås ett bra initiativ. Men man kan förstås undra varför arbetet görs under pågående högsäsong. Hade inte de handikappade förtjänat att arbetet var färdigt innan badsäsongen började.

Det är skillnad på Kungen och handikappade
Ingen skugga må falla på den trevlige arbetaren eller firman, Alvinsson. De gör sitt jobb bra på kommunens uppdrag. Men varför kunde inte Mönsterås Kommun ha timat det här bättre? När Kungen skulle besöka Mönsterås var det inget fel på timingen utan allt putsades och målades i god tid. Synd att inte samma nit och timing visas när det gäller handikappade.


Traktorn tog sig en liten paus i arbetet.

2 kommentarer:

Sara.K sa...

Du får fram det negativa i det. Va tacksam för att de överhuvudtaget bygger det till de handikappade!

Jonny sa...

Tack för din kommentar! Så de handikappade ska vara nöjda med dålig timing? Nej, de hade förtjänat att få detta i god tid till badsäsongen. Däremot klagade jag inte som många av badgästerna. Det du kallar negativt är bara normal kritisk journalistik.