23 augusti 2009

Mönsterås i toppmatch mot Hossmo på måndag

Mönsterås möter Hossmo
Hossmo torde väl för de flesta vara känt för sin medeltida kyrka som verkligen är fantastisk. Men man har faktiskt ett fotbollslag också. I morgon måndag möter Mönsterås just Hossmo i en spännande toppmatch i division fem. Hossmo ligger i dagsläget 4 poäng före i tabellen. Seger för Mönsterås innebär att man tar ytterligare ett steg mot topp-tre.

Hossmo kan förlora
Hossmo är alltså inte alls omöjliga att besegra. Man har förlorat 4 matcher, varav 3 på bortaplan. Den enda förlusten på hemmaplan kom faktiskt mot Mönsterås i våras. Formen tycks dock god, om än lite ojämn. Bortsett från ett par konstiga förluster mot Påryd och Möre, så har man de senaste omgångarna besegrat Torsås (3-1), Stjärnan (6-0) och Rockneby (5-1).

Hossmo fyller 70 år och satsar seriöst
Hossmo är en seriöst satsande förening (70 år i år) som siktar på att tillhöra övre halva halvan av division 5 för att senast 2011 avancera till division 4. Kanske kan det lyckas, men det är för mig obegripligt hur det kan få plats så många fotbollslag där ner inom några kvadratkilometer.

Mönsterås har börjat hösten klart godkänt
Mönsterås har börjat höstsäsongen klart godkänt med segrar mot Ljungbyholm, Påryd och Möre på bortaplan. Förlusterna mot topplagen Trekanten och Torsås är inget att skämmas för. Mönsterås spelade väl så bra, men hade helt enkelt lite otur mot Trekanten och lite oskärpa mot Torsås.

Jag tror på seger
Hoppas nu att Mönsterås kan ställa upp ungefär samma lag som mot Möre. Backen Johansson blev utvisad, och lär väl inte få spela, men vi får hoppas att det finns bra ersättare. Det är väl annars det enda som gör mig lite orolig. Annars kan det här bli en riktigt rolig match från två lag som verkar vara på målhumör. Mitt tips – Mönsterås vinner med 2-1 eller 3-2.

2 kommentarer:

Anonym sa...

anledningen till att dom har så mkt lag där nere är att många från kalmar o så spealr i klubbarnao så är de mkr studenter som lirar

Jonny sa...

Tack! Det borde jag ju ha tänkt på.