1 september 2009

Mönsteråsspelare avstängd flera matcher

Avstängd mer än en match
En spelare i Mönstrås GoIF som för ett par matcher sedan fick rött kort blir avstängd mer än en match. Hur många matcher är ännu oklart, enligt den avstängde spelaren.

Förolämpande, smädande eller stötande
Vad jag har förstått så blev spelaren utvisad för att han tjafsade, men jag satt en bit ifrån och kan ha missat något. För att bli avstängd mer än en match krävs grov utvisning, varvid domaren skall skriva en rapport till Smålands fotbollsförbund som sedermera bestämmer straffet. Läser man reglerna så räcker det dock inte med vanligt tjafs för att få en grov utvisning. Vid verbala förseelser, om det nu var det som det handlade om, så krävs förolämpande, smädande eller stötande språk.

Oklart vad som hände
Att utvisningen var onödig råder det förstås ingen tvekan om. Mönsterås ledde klart och det fanns ingen anledning att tjafsa, om det nu var det som var anledningen till utvisningen. I så måtto får man respektera domarens beslut och vidare en matchs avstängning. Men var det rätt att döma grov utvisning vilket verkar medföra flera matchers avstängning? Jag kan inte uttala mig om det. Däremot kan jag konstatera att det vid verbala angrepp krävs att språket var förolämpande, smädande eller stötande, och det är som alla förstår en bedömningsfråga. Men för mig krävs det i alla fall mer än lite tjafs. Men...som alltid...man får respektera domarens och förbundets beslut.

Hoppas nu inte att det här påverkar stämningen i truppen. Sån´t här händer ibland. Det skall varken tystas ner eller överdrivas. Spelaren har gjort en bra säsong. På lördag är det ett spännande derby mot Stjärnan som gäller och jag återkommer senare i veckan med försnack.

Den som vill följa utvecklingen kan gå till följande länk, där han i skrivande stund inte finns upptagen än.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Han kommer vara tillbaka till sista matchen...

Jonny sa...

Ok, tack! Jag trodde han sluppit undan trots allt. Men det tar väl lite tid innan beslut fattas. Fast nu är han med på listan. Det blev ju bara någon vecka.