11 oktober 2009

Mönsterås GoIF - Silly Season

Silly Season
Silly season pågår för fullt. Flera rykten är i omlopp och jag försöker hålla lite koll på Mönsterås GoIF. Silly season är en term som bland annat används inom idrotten som benämning på den tid mellan eller under säsongerna då transferfönstret är öppet och spelare får byta klubbar. Termen används eftersom det då ofta förekommer rykten i media om till vilka klubbar spelare skall gå. Det brukar vara mycket hemlighetsmakeri och hysch hysch. Jobbigast brukar det tyvärr bli för klubbar som liksom Mönsterås var nära att gå upp i seriesystemet.

Följande spelare ryktas det om KAN komma att lämna Mönsterås GoIF
Anton Agebjörn – jag vet vilken klubb, men har lovat att inte avslöja vilken förrän allt är helt klart.
Kommentar: Är man 15 år och spelar i Smålandslaget och p15-landslaget så är det förstås viktigt att välja en miljö där man kan fortsätta att konkurrera om en landslagsplats och på sikt spela i riktigt höga divisioner. Detta var förväntat, om än kanske något år tidigare än jag gissade. Anton har kanske inte dominerat i division 5 och ibland spelat på underliga positioner, men ändå gjort många bra matcher och nog andas det klass i allt han gör. I vissa matcher outstanding.

Niki Avdyli – det ryktas om Högsby eller Oskarshamns AIK.
Kommentar: När Niki är bra så har han dominerat, och det gjorde han ganska ofta förra säsongen. Förutom en underbar teknik, så visade han sig vara ganska så stark även i närkamper i straffområdet. Lite lurigt kan det dock bli när han inte har en bra dag och förlorar boll redan på mittfältet. Men Niki måste vara en drömspelare för vilken klubb som helst. Med sina dribbelkonster är han dessutom en stor publikfavorit. Högsby i elitfyran måste vara ett skämt. Visst har Thomas gjort ett bra jobb där, men jag får lite ”Stjärnan-vibbar”. Högsby har inte potential att på sikt ligga kvar i elitfyran. OAIK i trean är förstås ett bättre alternativ. Ändå funderar man ju på om inte Lindsdal kunde ha passat bättre med tanke på att Kalmar FF lär ha bättre koll på det laget. Å andra sidan blir konkurrensen större där och Niki vill nog inte riskera att nöta bänk. Han vill spela.

Daniel Wesslund – heta rykten om provspel för Blomstermåla den 17 oktober.
Kommentar: Att klubbar sliter i Wesslund är inte konstigt. Jag gissar att han gjorde flest mål i GIF förra säsongen – trots en del ineffektivitet. En sådan måltjuv står alltid högt på listan. Wesslund har ju, trots att han bara är 22 år, spelat många säsonger i GIF (en säsong i Timmernabben om jag minns rätt) och ingen kan ju klandra honom om han vill testa högre divisioner, vilket jag absolut tror han klarar av. Men Blomstermåla i fyran – vill man bara byta miljö så är det förstås ett helt ok alternativ. Blomstermåla är en fin anrik klubb. Men som lag betraktat är det knappast bättre än GIF och jag tror inte att Blomstermåla kommer högre upp än fyran. Om jag hade tillhört GIF-staben så hade jag försökt ta ett snack med Wesslund och hört mig för lite om det finns något som skulle kunna hålla honom kvar i GIF. Finns det någonting som kan göras annorlunda för att hålla honom kvar så att han känner att han verkligen får komma till sin rätt. Om nu valet bara står mellan Blomstermåla och GIF. Om det även handlar om högre divisioner så blir förhandlingsläget förstås svårare.

Följande spelare ryktas vara på väg hit
Martin Lindqvist, 21 år, forward från Blomstermåla, ursprungligen från GIF. 7 mål på 18 matcher förra säsongen.

Tobias Krantz, 21år, mittfältare från Blomstermåla, ursprungligen från GIF. Inga uppgifter om spelade matcher förra säsongen.

Extra målvakt från Timmernabben.

Jag vet inte om tanken är att Martin skulle ersätta Niki och Tobias Anton. Särskilt gamla är ju ingen av spelarna, men något ökar kanske medelåldern.

Slutkommentar
GIF förlorar sannolikt två eller tre offensiva spelare – de mest frekventa målgörarna. De blir förstås svåra att ersätta. På något sätt måste man jobba för att få nya offensiva krafter och målgörare i laget. Om det stämmer att de två spelarna från Blomstermåla återvänder till moderklubben så är det förstås en viss förstärkning och helt klart intressant, men frågan är om det räcker för att vinna division 5 sydöstra. Jag tror man måste se sig om efter ytterligare en offensiv spelare med spetskompetens. I alla fall om GIF vill nå sitt mål att spela i elitfyran senast 2012.

Sedan kan jag inte låta bli att fundera lite på Idris. Skulle inte han kunna vara ett offensivt alternativ i GIF? Han har ju tveklöst offensiva kvaliteter, men spelade ibland back. Kunde man inte mer konsekvent låta Idris spela offensiv mittfältare eller forward?

Förövrigt noteras att Torsås förlorade första kvalmatchen mot Bergkvara med 0-1 på hemmaplan trots speldominans. Hoppas de vänder i bortamatchen så vi slipper Torsås i femman nästa säsong. Om inte får man hoppas att bästa tvåan i kvalet flyttas upp också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det vore roligt att veta var du får all information ifrån om alla spelare tycker det går lite förlångt i bland om vad du skriver, skriv lite om alla invandrare som tar hit en massa skit till våra ungdomar här får du ett exempel pizzerierna i köpingen dom säljer mycket skit det finns ungdomar som fort både piller och en massa annat skit i sig nu har du något att ta tag i hoppas vi .häls föräldrar

Jonny sa...

1.Var jag får informationen ifrån? Jag avslöjar aldrig en källa. Ibland är det ganska säker information, ibland inget annat än just rykten, vilket jag också skriver. Just när det gäller silly season så brukar det betraktas som helt ok att man skriver om rykten. Det är en del av eftersäsongsspelet.

2. Går lite för långt med vad jag skriver. Om jag skulle lyssna på vad alla tycker så skulle inget bli skrivet. Som tur är är det jag själv som till slut måste avgöra vad jag skriver. Men åsikter är alltid välkomna. Just när det gäller silly season så brukar spelare acceptera att det ryktas lite hit och lite dit. Det ngår som sagt i eftersäsongsspelet. Vanliga media spekulerar minst lika vilt som jag. Fotbollsspelare får vänja sig vid den typen av uppmärksamhet.

3. Önskemål att jag skall skriva om invandrare och pizzerior som tar hit en massa skit. Det är ju mycket allvarliga anklagelser som du kommer med där. Jag har ju inte polisiära resurser. Men om jag får bra tips via mejl så ska jag förstås följa upp det.