15 oktober 2009

Mönsterås polisstation nedläggningshotad - varför så överraskade?

- Det var en dålig överraskning, säger Mönsteråscenterns Ann Petersson i dagens Barometern/OT.

Mönsterås polisstation är nedläggningshotad och kommunens politiker är överraskade. Man kan undra varför. Så här sade ekonomichefen vid Polismyndigheten i Kalmar Län i en artikel i Barometern/OT den 16 september angående länets polis:

Vad ska ni spara på för att kunna anställa fler poliser?
– Polismyndigheten har mycket lokaler vi lägger pengar på. Operative chefen Ulf Eriksson, arbetar med att utreda hur vi kan arbeta på annat sätt. I Skåne delar polisen lokaler med kommunerna. Där kan man till exempel lämna in hittegods. Mobila lösningar kan också bli aktuella där polisen åker ut och tar emot människor i stället.
Med andra ord lär fler polisstationer försvinna i länet.” (se här)

Ändå förefaller Mönsteråspolitikerna alltså vara helt borta. Förslaget om att lägga ner Mönsterås polisstation kom som en blixt ifrån en klar himmel. Mycket underligt. Alla som läste artikeln den 16:e insåg väl att det skulle komma sådana förslag.

Sedan Mönsterås fick ett antal poliser, så har de ytterst sällan synts till. Så man kan undra vad de sysslar med. Men givetvis måste vi få ha kvar vår polisstation. Någon förebyggande effekt får man ju hoppas att den har.
Se Barometern/OT här.

1 kommentar:

Bert sa...

Hahaha, här har väl aldrig funnits några poliser, de du eventuellt har sett här på Mönsterås Polisstation är bara inhyrda statister - det blir billigare så!

"Så man kan undra vad de sysslar med" skriver du. Polisstatist kan ju vem som helst vara så de sysslar säkert med allt mellan himmel och jord men inte med det poliser ska syssla med då de är statister och som sådana inte får utföra polisarbete.

Dock finns det en syssla M-ås polisstatister(PS) och riktiga poliser i övriga landet har gemensamt med varandra och det är M-ås PS dagliga BULL och KAK-vandring/parad mellan SPS och Nelssons Konditori.

Jag tycker att man kunnde göra dessa SP:ers BULL och KAK-vandring/parad till en turistatraktion.
Stockholms Slott har ju sin dagliga vaktavlösning och Mönsterås då sin unikitet med BULL och KAK-vandring/parad på Storgatan.