29 november 2009

Wesslund stannar i GIF!

Ett fantastiskt sammanträffande
Den 17 november skrev jag följande:

Om jag hade tillhört GIFs ledning (tack och lov gör jag inte det) så hade jag gjort följande. Redan tidigare under hösten, innan det är för sent, så skulle jag ha gett Wesslund ett erbjudande om att bli assisterande spelande tränare för GIF. Nuvarande tränaren Zuhrija Rasidovic skulle behöva en assisterande tränare och där hade jag velat se Wesslund. Han har uppenbarligen gått en tränarutbildning, är lagkapten, har lång erfarenhet från GIF och åtnjuter förtroende.

Min försynthet förbjuder mig nästan att skriva det…men någon på GIF hade tänkt samma strategiska tanke som undertecknad. Jag tror inte att GIF hämtade idén från min blogg, men visst är det fantastiskt att vi oberoende av varandra tänkte samma tanke. Huruvida det blir assisterande tränare vet jag inte, men ändå. I övrigt trodde jag nog inte att han skulle stanna, men är glad att jag anade fel.

Wesslund stannar i GIF
För idag blev det klart. Mönsterås GoIFs främste målskytt förra säsongen, Daniel Wesslund, har meddelat att han stannar även nästa säsong i GIF och att han dessutom har blivit erbjuden en tränarsyssla (se Wesslunds blogg) - en händelse som hädanefter kommer att benämnas "Miraklet i Mönsterås 1 Advent 2009". Gissningarna och spekulationerna har de senaste veckorna varit många eftersom han har tränat även med Blomstermåla, samtidigt som elitfyraklubben Timmernabben lär ha visat intresse. Men i och med detta får GIF behålla en naturlig målskytt, en "passare", en fysiskt stark spelare, rutin och en bra idrottslig förebild.

Ett val värt respekt
Jag har tidigare sagt att man inte kan klandra en spelare som vill testa på högre divisioner. Visst kan man med fog ofta påstå att lagkänslan inte är som förr, men samtidigt klagas det för mycket på spelare som lämnar. Men när det väl är sagt, så måste man ge en eloge till Wesslund som väljer att spela för GIF ännu en säsong. För ett val är det – ett val som inger respekt. Ett hjärteval som måste glädja varje GIF-supporter.

Balans
GIFs offensiva linje ser därmed betydligt starkare ut än för några dagar sedan, även om man inte kan lasta över allt målskytte på en person. Men om Wesslund hade lämnat hade GIF haft två veckor på sig att fixa ersättare eller genomföra svåra kvalificerade omstuvningar för att ersätta de tre främsta målgörarna. Nu tror jag att det kan räcka med ett nyförvärv eller i bästa fall en omstuvning av befintliga spelare. Men jag ser gärna en offensiv och en defensiv värvning, gärna med lite rutin för att skapa en bättre åldersbalans i laget.

Nu innebär ju Wesslunds besked förvisso att GIF får behålla rutin. Det är kanske konstigt att konstatera att en 22-åring bidrar med rutin, men så är det faktiskt.

Femman bye bye!
Snart har halva frimånaden gått och man börjar se konturerna av GIFs A-lag 2010. Trots att ett par unga talanger och viktiga spelare lämnar truppen så kan man nog se framtiden an med tillförsikt. Det lag som skymtar ser verkligen bra ut. Nästa säsong är det dags att säga bye bye bye bye bye bye femman goodbye.

2 kommentarer:

Anonym sa...

underbart/idris

Anonym sa...

Ja det var ju bra. Du var ju inne på rätt spår där med tränare.
Peo