13 december 2009

Erbarmligt tråkig budgetpresentation utan spännande visioner - Mönsteråsalliansen missade chansen

Erbarmligt tråkig skrytlista
Säga vad man vill om Roland Åkesson och hans allianskompisar i Mönsterås, men skriva inspirerande artiklar, det kan dom inte. När de i gårdagens Barometern/OT fick chansen att breda ut sig på hela debattsidan för att presentera sin budget, så…ja hur man kan leverera något så erbarmligt tråkigt är obegripligt. Det bidde bara en fyraspaltig skrytlista med miljoner hit och tusenlappar dit. En parodi på budgetpresentation.

Inga spännande visioner
Här hade man chansen att på ett generöst utrymme få presentera politik för en bredare allmänhet; chansen att visa att politik kan vara spännande, visioner och vilja. Men icke! En skrytlista. Tänk om man hade kopplat budgeten till en vision om Mönsterås. Vad vill man egentligen för Mönsterås? Nu blev det bara skryt och siffror. Synd att man inte tog chansen att göra politik spännande.

En annan syn på politik
Det parti jag företräder, Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti, har som målsättning att politik inte skall vara något som bara sker i kommunhuset, och definitiv inte bara vart fjärde år. Politik har med vilja och inflytande att göra. Således gör vi medborgare politik varje dag. Och de pengar vi förvaltar gemensamt via kommunen ska användas genomtänkt med tanke bakom. Medborgarna förtjänar mer än en skrytlista vart fjärde år.

Inga kommentarer: