31 januari 2010

Funderingar inför årets fotbollssäsong

Spelschemat
Spelschemat för 2010 verkar vara klart och jag noterar att GIF börjar seriespelet borta lördagen den 17 april kl 15.00 mot B.O.IF (Blackstad/Odensvi), med reservation för att matchdagar alltid brukar ändras.

Tuffare än jag trodde
Efter att ha granskat GIFs motståndare i division 5 nordöstra konstaterar jag att det nog blir lite tuffare än vad jag trodde i höstas. Många lag kommer att vilja vara med i toppen och flera vanligtvis mediokra lag verkar satsa lite extra i år. Så det lär bli spännande.

Följande lag kämpar om seriesegern
Min gissning är att fyra lag kämpar om seriesegern. Ankarsrum kommer från fyran och lär storsatsa för att genast ta sig upp igen. FC Vimmerby är nykomling men vann sexan storlaget och är väl närmast att betrakta som division tvålaget Vimmerby IFs ungdomslag. Detta lag ger mig vissa olustkänslor. Att Långemåla storsatsar vet kanske de flesta. Med sex bra nyförvärv och Patrik Lindeborg som tränare lär det bli topposition i år. Och så har vi då GIF. Visserligen har man förlorat några riktigt bra spelare, men också värvat några. Det är lite svårt att veta hur laget går emot de andra topplagen, men allt annat än en topposition är en besvikelse.

Outsiders
Men så har vi några outsiders. Ariel från Kristdala överraskade förra året genom att som en av de bästa treorna få kvala till fyran. Och det verkar som om man får behålla sina två stora målkungar Erik Gustafsson och Ola Molin. I normala fall ska Ariel vara ett mittenlag, men kanske kan de överraska i år igen.
Vidare har vi Överum som varit indraget i femmans toppstrid två år i rad. Jag har dock en känsla av att de kan få det lite svårare i år.
Hjorted/Totebo pratar man normalt sett inte om när man är inne på toppstriden, men efter att ha värvat skyttekungen Johan Karlsson Törnvall från Gunnebo (fyran) där han gjorde 17 mål förra säsongen, så är osvuret bäst.
Och så har vi Besa som lär satsa på en topp tre plats. Kanske, men jag tror inte det. Visserligen har man förstärkt backlinjen, men hur är det med disciplinen?

Nedre mittenlag
Som nedre mittenlag tror jag vi hittar B.O.IF (Blackstad/Odensvi) och Rödsle. B.O.IF är hyfsade hemma, men kan få det svårt över en hel säsong, särskilt som jag har hört att det ibland är väldigt lite folk på träningarna. Rödsle har väl nära band med OAIK, men det verkar inte återspegla sig i serien. Förra året var man indraget i bottenstriden och en majoritet av spelarna ligger långt under 50% i träningsfrekvens, vilket verkar ha föranlett ledarskapet att göra stränga uttalanden.

Bottenlag
Mycket svårt tror jag nykomlingarna IK Tuna södra får det. Laget brukar pendla mellan femman och sexan och de senaste tio åren har man aldrig lyckats stanna mer än en säsong i femman. Och så har vi Fågelfors, denna imponerande lilla förening, som mirakulöst har klamrat sig kvar i femman de senaste åren. Men i år blir det nog svårt, trots några nyförvärv. Men Fågelfors har överraskat förr och nu när jag skrivit det här så hamnar de väl i toppen.

Jag inväntar svar på några frågor jag ställt till föreningarna. Men snart kommer en mer fullständig presentation av GIFs motståndare 2010. Allt är färdigskrivet.

GIFs trupp
Vad gäller Mönsterås GIF så har de börjat utveckla en ny hemsida. Där presenteras damlaget och några pojk- och flicklag. Tyvärr finns inte herrlaget med. Jag ska de närmaste dagarna försöka bli helt klar över hur GIFs trupp ser ut inför 2010.
När jag vet vilka som ingår är det lättare att göra en presentation.

Det handlar alltså om A-truppen, inte nödvändigtvis en startelva, för den kan ju variera lite över en säsong. Sedan vet jag inte hur pass stor uppdelning man har mellan A- och B-lag. Men om några från B-laget är nära A-truppen så är det också av intresse. Jag är tacksam om läsekretsen kan korrigera mina listor nedan (vilka ingår i A-truppen, vilka kan strykas etc) Så här har jag uppfattat A-truppen inför 2010.

Mattias Stenfeldt – målvakt.
Martin Johansson – back
Ardi Ajeti –back
Bourhan Eliassi – back.
Meriwan Waissi – back
Idris Eliassi – såg honom både som forward, back och mittfältare.
Jamal Eliassi – innermittfältare.
Ako Eliassi – innermittfältare
Oskar Olsson – yttermittfältare
Tobias Krantz – mittfältare?
Daniel (Hjelm?) – yttermittfältare, forward.
Daniel Wallin – forward eller yttermittfältare?
Damir Hasicic – forward? yttermittfältare?
Martin Lindqvist – forward? Yttermittfältare?
Daniel Wesslund – forward
Jimmy Nilsson - ?
Om det bara handlar om spelarna ovan har GIF definitivt en av de smalaste trupperna i division fem nordöstra.

Spelare som jag är högst osäker på om de ingår i truppen eller spelar överhuvudtaget
Jalal Eliassi – studier på annan ort = spel på annan ort? – back?
Besnik Jetullahu - ?
Fredrik Sandelius - ?
Redjar Salim - ?
Wajdi Alassad - ?
Fredrik Zetterström - ?
David Alp - ?
Kawa Eliassi - ?
Jan Bergerstam - ?
Tobias Jonsson ?
Roberto Sjöö - ?
Joel Fransson – ?
Fredrik Berglin - ?
Beqir Fifa - ?

6 kommentarer:

Anonym sa...

hej!
jalal och kawa kommer tillbaka till sommaren sen har vi även bekir fifa som ingår i truppen en fin lirare med fin teknik, skott och styrka så han kommer bli en viktig spelare för oss. Sen har vi resten av dem som också troligen kommer tillbaka till sommaren och satsar på b-laget lite sådär ser truppen ut!....

Anonym sa...

Beqir fifa ingår ej i a-lagstruppen.
Mvh

Anonym sa...

får vi se i år / Beqir fifa

Anonym sa...

får vi se i år / Beqir fifa

Jonny sa...

Det verkar inte finnas några vattentäta skott mellan A- och B-trupp, utan gör man bra ifrån sig kan man väl få chansen att spela i A-laget. Jag tänkte därför presentera även dem som försöker ta en plats i A-truppen.

Anonym sa...

Jag har tänkt att spela fotboll när jag kommer hem till sommaren / Joel Fransson