14 januari 2010

Roland Åkesson var kompis med lokalpressen redan 1988


Roland Åkessons skrytartikel valåret 1988 poserandes framför den nya sporthallen i Blomstermåla. Rubriken är missvisande då artikeln är från januari 1988. Klicka på bilden för läsbart format.








För ett par tre veckor sedan lyckades kommunalrådet Roland Åkesson med bedriften att få skryta fritt i två jätteartiklar – en i Barometern och en i Östran. Journalisterna lyckades inte ställa en enda kritisk fråga.

När jag har sagt att Roland har satt detta i system, särskilt valår, så brukar min omgivning le lite och mena att jag nog är lite för konspiratoriskt lagt. Men idag presenterar jag mitt första bevis. Roland Åkesson i en skrytintervju från valåret 1988 där han lyckas med bedriften att få skryta helt obehindrat.

Upplägget är ungefär detsamma som i de senaste artiklarna 2009/2010. Roland står framför något - antingen något nytt bygge eller i en fin miljö. 1988 var det den nya sporthallen i Blomstermåla som han poserade framför. Artikeln i övrigt kan ni läsa själva, men det är idel skryt. Där får vi bland annat veta att man snart skulle dra igång med bygget av Vattenpalatset och den nya sporthallen vid Parkskolan.

Möjligtvis uppnås någon form av minimalistisk balans eftersom socialdemokraternas företrädare också får en liten artikel.

Inga kommentarer: