7 januari 2010

Sofia Karlsson sjunger i Mönsterås



Den utomordentligt duktiga vis- och folkmusiksångerskan Sofia Karlsson kommer till Mönsterås under sin vårturné den 21 mars. Mönsterås Teater anges som plats, så man får väl förmoda att teaterföreningen är med och arrangerar. (Källa: Sofias hemsida och Barometern/OT)

Sofia Karlsson är tillsammans med Emma Härdelin och Ulrika Bodén den bästa sångerskan vi har inom vis- och folkmusikgenren. Med fyra soloskivor och medverkan på ett par julfolkmusik-skivor har hon vunnit respekt både bland kritiker och hos allmänhet. Hon är också känd för sina fantastiska konserter och lyckas alltid få ihop ett gäng musiker som slår det mesta.

Första soloskivan "Folk Songs" kom 2002 och är den mest folkmusikpräglade. Den är kanske inte helt lättillgänglig, men för den som tar sig tid är det värt besväret.

Andra skivan "Svarta ballader" från 2005 var mycket fina tolkningar av Dan Anderssons dikter. Skivan blev hennes stora genombrott för en större publik. Hennes uppträdande på Allsång på Skansen måste vara en av de största musikstunder som har visats i Sveriges Television, se här.

2007 kom "Visor från vinden" som var en samling fina tolkningar av mer moderna sånger.

På dessa tre skivor hade Esbjörn Hazelius spelat en viktig roll som arrangör och musiker.

2009 var det dags att stå mer på egna ben. Den fjärde skivan "Söder om kärleken" är mestadels egna sånger. Även denna håller mycket hög klass. En sång från nya skivan.

Mönsterås är bara att gratulera som av någon förunderlig anledning får besök av Sofia Karlsson. Hoppas nu bara man får köpa en biljett. Trycket lär bli hårt.

Inga kommentarer: