18 februari 2010

Förlust i första träningsmatchen för GIF

Förlust mot Långemåla
Mönsterås GIF förlorade årets första träningsmatch mot sin blivande motståndare i seriespelet Långemåla IF med 1-4. Matchen spelades på konstgräsplanen i Högsby. GIF:s mål gjordes av Daniel Wesslund, en av dom som förväntas göra en del mål under säsongen. Vi får bara hoppas att han får ordning på sitt knä som verkar krångla till och från.

Att lära av en förlust
Resultatet är förstås nedslående, men inte alarmerande. Det viktigaste just nu kan knappast vara att vinna, utan att skapa ett fungerande lag. Och då kan man lära sig mycket av en förlust, slipa bort den värsta kaxigheten och inse att GIF inte kommer att springa hem femman utan blod, svett och tårar.

Bättre lag eller bättre förberedelser?
Men förlusten är svår att analysera när man inte vet vilka som spelade. Om nyckelspelare saknades så kan det förstås inverka. Annars infinner sig förstås huvudfrågan – beror resultatet på att Långemåla har ett bättre lag eller handlar det om olika förberedelser?

Målsättning kontra strategi
Förvisso har Långemåla satsat mycket målmedvetet för att skapa ett lag som kan gå upp i fyran. Man har tveklöst ett lag som bör tillhöra toppen av femman. Mönsterås förlorade en del viktiga spelare inför denna säsong, och även om man värvat några nya så tycker jag ändå att man agerat lite för passivt, särskilt som man i sin nya verksamhetsplan anger som målsättning att gå upp i fyran redan i år, för att sedan inom två år nå elitfyran. Kan detta lyckas med nuvarande strategi där man nästan bara värvar spelare som har Mönsterås som moderklubb eller bara bygger på underifrån från pojk- och B-lag? Måste man inte våga värva lite fräckare? Jag vet inte.

Konstgräset avgörande
Men nu tror jag inte att förlusten mot Långemåla handlar så mycket om att GIF har ett sämre lag. Långemåla bör förstås ligga långt före GIF i sina förberedelser eftersom man har haft och har möjlighet att träna på konstgräset i Högsby. I Mönsterås finns som bekant inte den möjligheten. Jag skulle tro att det i mycket handlar om det. Mönsterås Kommun har tveklöst råd att investera i en konstgräsplan, vilket skulle ge fotbollen ett lyft i Mönsterås.

Nu får vi hoppas att den här idiotvintern smälter bort snabbt. Annars kan det bli en alldeles för lång startsträcka för GIF.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Gif håller på tappa två nyckelspelare! Ako Eliassi&Ardi Ajeti.

Mgif sa...

Gif håller tappa två nyckelspelare Ako Eliassi&Ardi Ajeti

Jonny sa...

Aj, då. Bara för ett par veckor sedan fick jag annan information. Men saker och ting kan ju ändras snabbt. Får väl försöka kontakta grabbarna.

Jonny sa...

Har nu fått kontakt med Ardi som säger att det inte ligger något i ryktena. Han avser att stanna i GIF.

Anonym sa...

Dom skulle byta tränare han förstör ju ett helt lag & det är ju tråkigt nu när vi har fyra nya spelare i mönsterås träningmatchen var ju ingen höjdare tre hårda kort två spelare & tränaren fy fan säger vi bara byt tränare nu man blir ju så le ;(

Anonym sa...

Tycker det är synd att se hur GIF har förfallit. Tränaren utvisad i en träningsmatch och en spelare utvisad för att ha slagit till domaren. Hoppas verkligen att föreningen tar i med hårdhandskar gällande detta beteende

Jonny sa...

Att tränaren har humör har väl inte kunnat undgå någon. Det gäller att hålla sig på rätt sida. Men jag tror bara han blev utvisad en eller två gånger förra säsongen. Att en spelare skulle ha slagit domaren har jag inte hört något om. Kan någon verkligen vara så idiotiskt klantig i en träningsmatch? Ja, det vore förstås lika fel i en vanlig match.