10 februari 2010

Mönsterås första pizzeria
























Mönsterås fick sin första pizzeria sommaren 1980 - Pizzeria Rhodos. Den första svenska pizzerian lär ha öppnats 1947 i Västerås för de italienska invandrare som bodde i staden. Men det var först under slutet av 1960-talet som pizzan fick någon större uppmärksamhet, och då främst i Stockholm. Under 1970-talet spred sig sedan pizzan ut över landet.

1 kommentar:

Bert sa...

Minns att en tid efter öppnandet av RHODOS så öppnades ytterligare en pizzeria på Storgatan, vägg i vägg med Häradssparbanken. Ägaren till denna pizzeria nr 2 var också han grek och drev dessutom en frisörsalong beläget intill.

Det blev nu krig mellan de två pizzeriaägarna, de jävlades med varann bla genom att göra stora beställningar från varandras pizzerior utan att de sedan hämtade de beställda anrättningarna. I någon av de grekiska vendettabeställningarna rörde det sig om 50 st pizzor.

Det är ju inte helt ovanligt med krigföring i denna kontanthandels branch. För några år sedan pågick ju ett sådant pizzeriakrig i Oskarshamn vilket refererades i lokaltidningerna.