15 maj 2010

Bragdmatch av GIF när FC Vimmerby besegrades med 3-1

GIF gav inte FC Vimmerby en lugn stund och vann ofta boll i närkamperna. Segern skrevs till 3-1.

På lördag blir det föreställning. Då ska FC Vimmerby få smaka på smisk för första gången i år. Platsen för denna unika tilldragelse är Idrottsparken i Mönsterås. Och vi behöver inte ta fram mattpiskaren. Det räcker med GIFs startelva. Lägg därtill den magistrala åsynen av läktarna på IP som kan få vilket lag som helst i division 5 att darra i knävecken, eftersom de mest är vana att se en och annan ströbänk utmed ena långsidan.

Bragdmatch
Det var så jag skrev i försnacket häromdagen. Det var så det blev. Men nu ska inte min gissning stå i fokus, utan Mönsterås GIF. En sån här dag är man lite extra stolt att vara GIF-are. GIF genomförde idag en bragdmatch från början till slut. Snyggt spel, först på boll i närkamperna, tryggt försvarsspel och en taktisk triumf! Spel med stort hjärta!

Vimmerby började med snabbt spel
FC Vimmerby, farmarlag till division 2-laget Vimmerby IF, har utklassat allt motstånd hittills i serien. Och man började även idag med ett snabbt effektivt passningsspel. Under de första minuterna fick Vimmerby på ett farligt skott som GIFs målvakt Mattias Stenfeldt räddade.

Delikatess
I den 19:e minuten fick vi så se en riktig delikatess. Daniel Wesslund fick bollen i mitten och levererade ett riktigt smörpass till Martin Lindqvist som från vänsterytterposition kom fri med målvakten och oerhört snyggt sköt 1-0 till GIF. Klass! Bara detta mål var värt entrépengarna.

GIF fortsatte att hålla spelet väl uppe, även om Vimmerby hade några halvchanser efter hörnor. Men GIF pressade motståndarna och störde hela tiden på ett utmärkt sätt. Vimmerbyspelarna såg ganska så frustrerade ut. 1-0 till GIF efter första halvlek var välförtjänt, även om ingen hade klagat om det varit 1-1.

Målvaktstabbe och Wallin gjorde säkert 2-0
Andra halvlek började med Vimmerbypress, men i den 50:e minuten fångade Daniel Wallin upp bollen i Vimmerbys straffområde efter en underlig studsboll som målvakten totalt missbedömde. Helt fri satte han säkert 2-0. Jag började nu hoppas på seger, men än var det mycket tid kvar.

Ardi räddade på mållinjen
GIF fortsatte sedan att spela bra, men i den 56:e minuten gjorde GIF:s målvakt, som annars var utmärkt, en lurig utrusning, varvid en Vimmerbyspelare sköt mot öppet mål. Som väl var kom Ardi Ajeti rusande i sista mikrosekund och nickade bort bollen på mållinjen.

Lindqvist gjorde sitt andra mål för dagen
Två minuter senare var det GIFs tur att komma i ett fint anfall och ännu en gång fick Lindqvist näta. 3-0 till GIF efter 58 minuter.

Reducering
GIF hade sedan ytterligare en farlighet där den snabbe Daniel Skaret nästan kom fri.
De sista tio minuterna blev en riktig pärs. FC Vimmerby gav aldrig upp och började trycka på ordentligt, samtidigt som GIF:s spelare var helt slut. Och i den 83 minuten lyckades Vimmerby peta in 1-3.

Tyvärr gav det lite onödig nerv i matchen. GIFs så fina spel brakade ihop under några minuter och GIF drog på sig ett par gula kort. Domaren hade dessutom lagt till hela tre minuter. Men några av GIFs rutinerade spelare lyckades hålla bollen borta från straffområdet sista minuten och segern var ett faktum.

Hela GIF får guldmedalj
En sån här dag skall förstås alla spelarna och staben runtomkring ha en eloge. GIF gjorde en sanslös kämpainsats. Kan väl ändå nämna att det var roligt att se nyförvärvet Tobias Krantz spela idag och göra en utmärkt match på mitten. Wesslund verkade också trivas mot ett bra motstånd och levererade flera suveräna pass ikväll. Och så Lindqvist förstås som sätter sina chanser och även gör ett bra hemjobb. Kul att det nykomponerade mittbacksparet Ardi Ajeti och Ako Eliassi fungerar så bra ihop. Men som sagt, hela GIF får guldmedalj ikväll.

Div 5 nordöstra lever igen
Resultatet var viktigt även för serien. FC Vimmerby har hittills verkat omöjliga att besegra. GIF visade att det är möjligt. Division 5 nordöstra lever och GIF har börjat klättringen.

Underbar läsning!

Övriga matcher idag
Långemåla – Överum: 3-1.
Besa FF – Ankarsrums IS: 3-4.
IK Tuna Södra – Rödsle BK: 0-2.
Ariel – Fågelfors inställd pga vattensjuk plan.

Vad gäller tipset så är läget följande när 5 matcher av 6 är spelade:
Jag har 4 rätt. Coach 3 rätt. "Professorn", "Sture" och Conny, 2 rätt var. Ser med andra ord lugnt och stabilt ut. Se "Professorns" blogg för utförligare tipsredovisning.

Även damlaget vann
Även Mönsterås GoIFs damlag vann idag. De spelade borta mot Norra Tång. Återkommer med resultatet när jag vet mer. En obekräftad uppgift säger 3-1. Hur som helst - en viktig och meriterande seger!