10 maj 2010

GIF åker till Överum på onsdag – försnack och tips inför omgång 5 i division 5 nordöstra

Nere på jorden
Efter fyra omgångar börjar jag komma ner på jorden och griper tag om de bästa klyschorna. För nu gäller det...just det...att ta ”en match i taget”. Nu handlar det om att hålla sig borta från krokodilerna i bottenträsket, gå de säkra stigarna och skapa andrum i tabellens mittenregion inför helgens möte mot FC Vimmerby.

Överum väntar
På onsdag väntar Överum borta, ett Överum som förlorat alla sina matcher hittills. Men jag påminner om att två av förlusterna har kommit mot topplagen FC Vimmerby och Fågelfors. Dessutom är Överum omvittnat svåra att möta på deras hemmaarena. Överum är dessutom i desperat poängnöd. Nä, här får inte ske någon underskattning. Dessutom måste GIF försöka få med sin bästa laguppställning. Förmodligen måste man åka från Mönsterås redan vid fyra halv fem tiden, och man får bara hoppas att jobb odyl inte hindrar någon nyckelspelare från att följa med. Nu är det ju dag före helgdag, så kanske kan man få sluta lite tidigare om det behövs. Notera även att både Martin Johansson och Ako Eliassi utgick med skador i förra matchen. Hur pass allvarligt var det? Kan de spela? Frågetecknen är många.

Extra tändvätska
Nu gäller det att ladda och ge allt. Vi är några ”gubbar” som numera tippar varje omgång och får jag bjuda på lite extra tändvätska - ”Sture” från Fågelfors tippar att Överum vinner med 5-1 och skriver dessutom ”Inget snack”. Härlig tändvätska, om det mot förmodan skulle behövas.

Bara vinst gäller
Förutsatt att GIF åker iväg med ungefär ordinarie startelva, får en bra uppladdning, inte tar lätt på uppgiften, tar det lugnt och spelar som man kan, så ska man bara vinna den här matchen. Något annat finns inte i min värld. Dessvärre tror jag inte att jag hinner åka med på onsdag, så det blir några nervösa timmar. Vi får se. Kanske om man hinner köra dit på 1,5 timma, men är lite osäker.

”Fyra gubbars tips”
Som vanligt är vi några som tippar varje omgång. Så här ser det ut denna gång.

BOIF – Besa
BOIF har börjat säsongen bättre än vad någon kunde ana. Istället för en förväntad bottenposition har man en stabil mittenplats och lite häng på toppen. Besa däremot går igenom en tuff period där man uppenbarligen inte alltid får ihop en startelva. BOIF vinner nog det här...nog...man vet aldrig säkert med Besa.
Mitt tips: 3-1.
Fredrik ”Professorn” Svenssons tips: 4-1.
”Stures” tips: 2-0.
”Coachens” tips: 3-1.

Rödsle – Ariel
Rödsle började bra med seger mot Överum, men sedan har det inte fungerat. Ariel däremot är i toppform, och även om svackan kommer någon gång, så blir det inte mot Rödsle. Dock finns en liten oviss derbyfaktor som gör tipset lite vanskligt.
Mitt tips: 1-3.
Fredrik ”Professorn” Svenssons tips: 0-4.
”Stures” tips: 1-3.
”Coachens” tips: 1-4.

Ankarsrum – IK Tuna Södra
Svårtippat. Ankarsrum har börjat med idel förluster och spelat under sin förmåga. Tuna har som nykomling gjort lite mer än man kan förvänta sig. Här har jag en känsla av att Ankarsrum tar chansen att börja klättra i tabellen.
Mitt tips: 2-1.
Fredrik ”Professorn” Svenssons tips: 3-1.
”Stures” tips: 3-0.
”Coachens” tips: 3-1.

Fågelfors-Långemåla
Två av de förväntade topplagen som har inlett ungefär som man kan förvänta sig. Ytterst svårtippat. Fågelfors har nog mer rutin, men Långemåla spelar allt bättre och vet att det är i år man skall gå upp. Långemåla är dessutom ett utmärkt bortalag (ingen förlorad match förra säsongen) och verkar inte få darriga ben på Hyltamalm. Fågelfors går att störa, men Långemåla är lite svajiga ibland.
Mitt tips: 2-2.
Fredrik ”Professorn” Svenssons tips: 3-2.
”Stures” tips: 2-1.
”Coachens” tips: 1-3.

FC Vimmerby – Hjorted/Totebo
Om FC Vimmerby har en dålig dag på jobbet så vinner man med ett par tre mål. Har man en bättre så kan det skena iväg.
Mitt tips: 4-1.
Fredrik ”Professorn” Svenssons tips: 5-1.
”Stures” tips: 5-0.
”Coachens” tips: 6-1.

Överum – Mönsterås
Mönsterås tar chansen att skapa andrum i mittenregionen inför helgens svåra match mot FC Vimmerby.
Mitt tips: 1-3.
Fredrik ”Professorn” Svenssons tips: 2-4.
”Stures” tips: 5-1.
”Coachens” tips: 2-2.

Eftersom jag har förlorat de inledande tipsomgångarna så stärker jag självförtroendet med minnet från fornstora dagar.


Jag hoppas snart återvinna tipparformen.

Inga kommentarer: