19 maj 2010

Hjorted/Totebo besöker IP på fredag – försnack och tips inför omgång 7 i division 5 nordöstra

Högintressant omgång
Ännu en högintressant omgång i den nordöstra ”Ligan” väntar den fotbollstörstande. Den börjar på torsdag med ett lurigt toppmöte mellan Långemåla och FC Vimmerby och avslutas på lördag med att Fågelfors tar emot IK Tuna Södra. Mönsterås GoIF spelar sin match på fredag klockan 19.00 och det är Hjorted/Totebo som kommer på besök.

Tid att ta mark
Mönsterås lyckades ju förra helgen besegra FC Vimmerby, vilket man är ensamma om i år. Det var en bedrift som gjorde att man med all rätt kunde njuta segerns sötma ett par dagar; kanske rent av bli lite kaxig och kavat. Nu är det hög tid att ta mark igen, men ta med sig det fina spelet och självförtroendet. Det kan lätt bli en negativ reaktion efter en urladdning, men det kan också undvikas om man är medveten om risken.

GIF får se upp med målgörare som vaknat
Både Hjorted/Totebo och GIF har en positiv trend och stärkta självförtroenden, vilket bådar för en bra match. H/T lär inte besegras förutan att GIF spelar på en hög nivå. Visserligen inledde H/T säsongen något tveksamt och har förlorat totalt tre matcher, samtidigt som man varit skadedrabbat. Två av dessa förluster har dock kommit mot Fågelfors respektive FC Vimmerby. Om vi bortser från matchen mot Vimmerby så har Hjorted på de två senaste matcherna mot ”normala” lag målskillnaden 6-1. Senast slog man BOIF med 3-1, ett lag som GIF förlorade emot. Målgörarna i H/T verkar alltså ha vaknat. GIF får särskilt se upp för Jonas Nilsson som gjorde tre mål i senaste matchen. Huruvida den rutinerade målkungen Johan Karlsson Törndahl spelar eller är skadad vet jag inte. Spelar han är han också någon att ha koll på.

Fortsätta på den inslagna vägen
För GIFs del handlar det om att fortsätta det fina, koncentrerade, djärva och målmedvetna spel man visade mot Vimmerby. Gör man det så går det här vägen och tre nya viktiga poäng kan inhämtas. Förhoppningsvis behöver man inte ändra så mycket i startelvan nu när man har hittat en vinnande uppsättning. Det nykomponerade mittbacksparet Ardi Ajeti och Ako Eliassi förmodar jag var en reservlösning från början pga skada. Ako brukar ju spela i mer offensiva roller. Men nu när det har fungerat så bra, kanske det vore värt att testa en match till.

Tipset
Så var det då dags att tippa alla matcherna. Den minnesgode läsaren kommer ihåg att jag lyckades väl med tipset i förra omgången. Den här omgången hoppas jag upprepa bedriften.

FC Vimmerby – Långemåla IF
Visserligen lär Vimmerby få tillbaka några spelare som inte var med i förra matchen, men det ryktas också om skador. Långemåla imponerar och är ett utmärkt bortalag (förlorade inte en enda match borta förra säsongen). Det skulle inte förvåna mig alls om Långemåla vinner.
Mitt tips: 2-3.
"Professorns" tips: 2-2.
"Stures" tips: 4-1.
"Coach" tips: 2-1.
Conny (Hjorted): 3-2

Rödsle BK – Besa FF
Rödsle agerar ojämnt. Precis när man tror att dom är på gång gör dom en bottenmatch, och tvärtom. I förra omgången tog man sig samman och vann. Besa började bra mot Ankarsrum, men tappade allt. Här tror jag Rödsle gör allt för att hålla Besa bakom sig i tabellen. Kanske kan derbyfaktorn hjälpa Besa till en poäng…men nä, tyvärr.
Mitt tips: 3-1.
"Professorns" tips: 2-2.
"Stures" tips: 1-2.
"Coach" tips: 2-3.
Conny (Hjorted): 1-3.

Ankarsrums IS – B.O.IF
Ankarsrum lyckades med viss nöd vinna sin första match i förra omgången mot Besa, medan BOIF kom ner på jorden och fick stryk mot H/T. Det här blir nog en jämn tillställning.
Mitt tips: 2-2.
"Professorns" tips: 3-1.
"Stures" tips: 3-1.
"Coach" tips: 3-1.
Conny (Hjorted): 1-3.

Mönsterås GoIF – Hjorted/Totebo
Två lag som är på gång. Jag tror dock Mönsterås är ett i grunden bättre lag och på IP vinner man.
Mitt tips: 3-1.
"Professorns" tips: 2-1.
"Stures" tips: 2-2.
"Coach" tips: 2-2.
Conny (Hjorted): 1-3.

Överums IK – IF Ariel
Överum har sex förluster i rad utan att ha spelat extremt dåligt. Ariel har bara hunnit spela fyra matcher, men imponerat storligen. Här vinner Ariel ganska så bekvämt.
Mitt tips: 1-3.
"Professorns" tips: 1-4.
"Stures" tips: 2-2.
"Coach" tips: 1-3.
Conny (Hjorted): 0-3.

Fågelfors IF – IK Tuna Södra
Fågelfors hämtade sig snabbt efter storförlusten mot Långemåla och vann i går i Smålandscupen mot ett elitfyralag. IK Tuna förlorade mot ett division 6 lag. I normala fall bör det vara klasskillnad, även om IK Tuna inte lär bli den slagpåse många har gissat. Men det är inte mot Fågelfors segrarna lär hämtas.
Mitt tips: 4-0.
"Professorns" tips: 4-2.
"Stures" tips: 3-0.
"Coach" tips: 3-1.
Conny (Hjorted): 4-1.

Övrigt
Länkar till alla lag i division 5 nordöstra återfinns nu i bloggens högerspalt.

2 kommentarer:

kalle sa...

håller med att det ska vara samma backlinje som förre matchen! tycker att det fungerade rätt stabilt!

Anonym sa...

Vilket lag dem ställer upp FC Vimmerby i dag mot Långemåla. Helt sjukt