9 maj 2010

Mönsteråsdamerna spelade bäst, men förlorade


Mönsterås GoIFs damer spelade bäst fotboll, men Färjestaden var effektivare.

Mönsteråsdamerna mot Färjestaden
Mönsterås GoIFs damer spelar sedan ett par år i fyran, och ikväll var det dags att möta Färjestadens GoIF. Färjestaden kvalade förra året till trean, men har tappat en hel del spelare inför årets seriespel och även varit drabbade av skador.

Färjestaden tog ledningen
Matchen började lite trevande, men i den åttonde minuten gjorde Färjestaden 1-0 efter att ha fångat upp en kort utspark där GIF blev lite överrumplade.

GIF tog över
Men GIF jobbade sig in i matchen och efter halva första halvlek tog mönsteråsdamerna över helt. Linda Almqvist, Moa Persson, Lina Anderberg och Mahlin Persson oroade hela tiden Färjestadens backlinje som fick jobba hårt för att freda målet, samtidigt som GIFs backlinje på det stora hela skötte markeringarna utmärkt. Närmast mål kom Lina Anderberg som relativt fri sköt tätt utanför.

Färjestaden lyckades dock hålla sin ledning halvleken ut. Inte helt rättvist.

GIF tryckte på, men det blev inga mål
I andra halvlek fortsatte GIF att trycka på och särskilt Linda Almqvist hade flera farliga lägen. Men eftersom det inte blev några mål så tröttnade GIF lite på slutet och Färjestaden kunde avgå med segern.

Ser man bara till spelet så borde GIF ha vunnit matchen. Färjestaden hade inte mycket spel, men kom i några farliga kontringar och var helt enkelt effektivare.

Här finns kvalitet
Fortsätter damerna spela så här så bör ändå laget etablera sig i fyran i år. Man måste betänka att det här laget har en låg medelålder och om de fortsätter spela så bör division 3 vara realistisk inom ett par år. I år har man börjat lite svajigt med bara en poäng på tre matcher. Men efter att ha sett dagens match är jag inte särskilt orolig för säsongen som helhet. Här finns kvalitet.

Bäst i GIF ikväll var Moa Persson, Linda Almqvist, Mahlin Persson och Johanna Lewandowski.





Se även Tomas Jonssons fina bilder från matchen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nummer 8 är Mahlin Persson

Jonny sa...

Tack, då tar jag bort mina frågetecken i referatet!