1 juni 2010

GIF mot Guds lejon på fredag – försnack och tips inför omgång 9 i division 5 nordöstra

Avstämning
Den nionde omgången av division 5 nordöstra närmar sig med hast och det kan vara intressant att stämma av tabellen med den gissning jag gjorde före säsongen.

För det första noterar jag att fyra av de fem lag jag tippade i topp också ligger där. Det är bara Ariel som har överraskat och trängt sig framåt och uppåt. Hjorted/Totebo har gått något sämre än jag väntat, men de har haft problem med skador och är nog på väg uppåt nu. FC Vimmerby tippade jag trea, men jag underskattade deras nivå.

I övrigt noteras att jag var en av få som tippade att IK Tuna Södra skulle inta en mittenposition i år. För mig är det ingen överraskning att de har klarat sig bra så här långt. B.O.IF och Rödsle har gått bättre än jag trodde, Överum och Ankarsrum något sämre.

Tabellen har tyvärr redan tre tydliga skikt. Tre till synes överlägsna topplag där FC Vimmerby dessutom spelar i en egen division. Sedan ett mycket jämnt mittenskikt. Därefter två bottenlag. Det är bara att hoppas på fler överraskande resultat framöver så att tabellen inte cementeras redan nu.

GIF tar emot Guds lejon från Kristdala (IF Ariel)
För Mönsterås GIFs del är det dags att ta emot pojkarna från Kristdalaskogarna där man definitivt inte vill gå vilse när det är mörkt – IF Ariel. Föreningen hette först Kristdala-Kamraterna, men bytte 1934 namn till IF Ariel. Man undrar onekligen varför de valde just det namnet. Ariel betyder egentligen Guds eld eller Guds lejon och är ju annars en av Uranus månar, ett tvättmedel, en luftande i Shakespears Stormen och 1938-1965 NTOs tidskrift.

Har Ariels sanslösa flyt klingat av?
Ariel har gått betydligt bättre än jag kunde tro, även om de inledande omgångarnas sanslösa flyt kanske har avstannat något. I förra matchen mot IK Tuna Södra höll det på att bli den första mållösa matchen i årets nordöstra, innan man lyckades slå in en straff i slutsekunderna. Tidigare år har Ariel satsat på en stark defensiv och kontrat effektivt med ett par spelare. I år säger man att man går framåt med fler spelare. Hur det egentligen är lär vi få se på fredag.

Ariel har supereffektiva målgörare
GIF får jobba hårt för att stoppa Ariels livsfarliga och supereffektiva målgörare Ola Molin (17 mål förra säsongen, 11 mål i år) och Erik Gustafsson (23 mål förra året). Men jag tror att GIFs duktiga försvar har alla förutsättningar att lyckas med det.

På fredag tar GIF revansch för säsongens otursmissar
GIF gjorde senast en bra match mot Långemåla, och det var egentligen bara målen som saknades. Men de kommer nu. GIF får tillbaka Idris Eliassi, och jag hoppas han kan spela redan på fredag. Han innebär tveklöst en stor kvalitativ förstärkning i det kreativa anfallsspelet. Och det kan behövas eftersom Ariel släppt in minst mål av alla lag i serien, vilket tyder på en bra målvakt och en stark defensiv. På fredag tar GIF revansch för säsongens alla oturmissar och vinner.

Veckans tips
Efter ett par riktigt dåliga omgångar för min del har jag insett att jag inte har varit tillräckligt ödmjuk inför uppgiften. Jag har varit…för att nu säga som det är…skrytsam. Idag slår jag an en mer saktmodig ton och vågar bara ödmjukast framföra en förhoppning att jag får fler rätt än Pro...förlåt...förra gången. Som vanligt är det Fredrik ”Professorn” Svensson som håller i tipstrådarna. Jag uppdaterar min redovisning i takt med att tipsen kommer in på hans sida.

Långemåla IF – Hjorted/Totebo
Långemåla vann senast över Mönsterås i en jämn match och hade ett högre tempo än andra lag jag sett i år. Jag tror inte man förlorar mot H/T även om de har börjat vinna matcher igen. Tror inte Långemåla vinner överlägset, men vinner gör man.
Mitt tips: 3-0.
"Professorns" tips: 3-1.
Daniels(Fallebo City) tips: 4-1.
Connys (Hjorted) tips: 1-1.
Filip (Bhultexpressen) Ödlunds tips: 2-0.
Stures (Fågelfors IF) tips: 2-2.
Coach tips: 2-1.

Fågelfors IF – B.O.IF
När jag såg Fågelfors mot Mönsterås spelade man riktigt bra. Ändå har man vacklat lite mot normalt sett sämre lag som Tuna och i första halvleken mot Besa. BOIF å andra sidan fortsätter att knäppa mig på näsan. Jag tippar dock ett ”normalresultat”. Vill Fågelfors tillhöra toppen vinner man här.
Mitt tips: 4-2.
"Professorns" tips: 3-2.
Daniels(Fallebo City) tips: 2-1.
Connys (Hjorted) tips: 3-1.
Filip (Bhultexpressen) Ödlunds tips: 3-2.
Stures (Fågelfors IF) tips: 4-1.
Coach tips: 4-2.

Rödsle BK – Ankarsrums IS
Kanske omgångens svåraste match. Rödsle har spelat upp sig lite och klarade senast oavgjort mot BOIF. Ankarsrum, som jag trodde hade vänt trenden, förlorade klart mot Hjorted/Totebo. Jag chansar på att Ankarsrum får ordning på spelet här och vinner igen.
Mitt tips: 2-3.
"Professorns" tips: 2-2.
Daniels(Fallebo City) tips: 1-3.
Connys (Hjorted) tips: 2-1.
Filip (Bhultexpressen) Ödlunds tips: 3-1.
Stures (Fågelfors IF) tips: 3-2.
Coach tips: 2-2.

Mönsterås GoIF – IF Ariel
Ariel har spelat som i trans, men nu går inte allt lika lätt längre, även om man vann på straff i sista sekunderna senast. Mönsterås spelar allt bättre och spelade jämnt mot Långemåla senast. Nu får GIF tillbaka Idris, målskyttet lossnar och GIF tar revansch för säsongens alla otursmissar.
Mitt tips: 2-1.
"Professorns" tips: 1-3.
Daniels(Fallebo City) tips: 1-3.
Connys (Hjorted) tips: 1-4.
Filip (Bhultexpressen) Ödlunds tips: 2-4.
Stures (Fågelfors IF) tips: 2-1.
Coach tips: 1-4.

FC Vimmerby – IK Tuna Södra
Visserligen spelar Vimmerby IF dagen efter, men så var det när man mötte Ariel också. Man hade ändå med sig de flesta av sina bästa spelare. IK Tuna får, trots en bra målvakt och kämpaglöd, en allt för svår uppgift.
Mitt tips: 4-0.
"Professorns" tips: 5-1.
Daniels(Fallebo City) tips: 3-1.
Connys (Hjorted) tips: 7-0.
Filip (Bhultexpressen) Ödlunds tips: 4-1.
Stures (Fågelfors IF) tips: 6-0.
Coach tips: 5-0.

Överums IK – Besa FF
Oerhört viktigt bottenmöte. Besa kan i sina bästa stunder utmana, men verkar inte hålla hela matcherna. Överum måste nu ta sig samman och visa att man vill hänga kvar i femman.
Mitt tips: 3-1.
"Professorns" tips: 2-1.
Daniels(Fallebo City) tips: 1-0.
Connys (Hjorted) tips: 3-2.
Filip (Bhultexpressen) Ödlunds tips: 0-1.
Stures (Fågelfors IF) tips: 4-1.
Coach tips: 3-1.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jonny!
Vet du vad Idris Eliassi gjorde för att bli avstängd så länge som han blev?

/Peter

Jonny sa...

Jo, jag tror mig veta vad som hände. Tråkigt, men nu är straffet avtjänat så han kan fokusera på fotbollen igen.