30 juni 2010

Nya kyrkoherden får nyrenoverad prästgård för över halv miljon kr

Jag tror vi tar en kyrklig nyhet till idag.

Kyrkoherden vill ha nyrenoverat
Mönsterås-Fliseryds nya kyrkoherde Alf Johansson har inför flytten till prästgården i Mönsterås framfört önskemål om vissa renoveringar – det gäller bland annat köksinredning, flytt av tvättstuga, omtapetsering av några rum, golvslipning och balkonglagning. Det mesta av jobbet skall genomföras av Byggentreprenad Mönsterås för en kostnad av 327 000 kr (exkl moms). Målerijobben skall utföras av Karlbergs måleri för 109 000 kr (exkl moms). Totalt sett bör kostnaderna hamna på omkring 600 000 kr inklusive moms. Se protokoll här.

Verkar dyrt
Det är säkert så att renoveringarna var nödvändiga och då ska de givetvis genomföras. Låt den nya kyrkoherden bo så att han trivs. Men är inte 600 000 kr lite väl dyrt för ett par tapetseringar, lite golvslipning och en köksrenovering? För den summan får man ju en mindre villa i köpingen. Nå, jag kan inte branschen och man hade tagit in anbud och valt billigaste alternativen. Men om man har råd med detta utan vidare diskussioner så ska man förstås inte heller snåla med Fliseryds kyrka (se artikeln efter denna).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mönsterås är ju litet och klubben för inbördesbeundran känner man nån i nämnda företagsklimat och ser till att gynna dessa. Det är ju inte ur "egen" plånka klöverna ska finansiera det hela med. Då gör det ju inget att företagen kryddar lite extra eller...

Jonny sa...

Du har säkert rätt. Kyrkskatten går uppenbarligen till en hel del man inte tänkte på.