10 augusti 2010

Dags för GIF att visa om man består av Fotbollsspelare eller fotbollsspelare – försnack och tips inför omgång 15 i division 5 nordöstra

”Vet du inte att den goda människan kommer att resa sig igen, även om du sätter krokben för henne sju gånger?”

Bryta ihop, samla ihop, packa, ratta
Efter matchen i går tänkte jag att nu skiter jag i det här. Jag åker inte med GIF till Fågelfors på torsdag. Jag går hem och sätter inte min fot på någon idrottsplats förrän i april. Men men...det är bara att bryta ihop, samla ihop spillrorna av den man en gång var, packa väskan och ratta bilen till Hyltamalm. Kanske hinner man även peppa sig med en gammal amatör-super8-film från 80-talet som visar när GIF slog IFK Oskarshamn med 8-2. Jag är inget medgångsfan. Älskar man ett fotbollslag så gör man. Det där kan inte alla förstå och bör nog inte försöka sig på att göra heller.

Omgång 15
Redan på torsdag är det alltså dags för nästa omgång i division 5 nordöstra. För Mönsterås del blir det att åka till Fågelfors och försöka ta revansch för förlusten i våras.

Två tunga förluster i bagaget
Mönsterås har det rimligtvis tungt mentalt nu. Dels har man förlorat två matcher mycket snöpligt och på påfrestande sätt. Dels är chansen till kval i praktiken borta. Hur ska man då tänka för att avsluta årets säsong på bästa sätt?

I Sju matcher och 21 poäng kvar
För det första är det sju matcher kvar, vilket faktiskt betyder att GIF har chansen att ta ytterligare 21 poäng. Tittar man uppåt så ligger en fjärdeplats inom räckhåll om man avslutar snyggt. Och nog ser en fjärdeplats betydligt snyggare ut än en placering strax över negativ kvalplats. Dessutom är det faktiskt bara 8 poäng ner till kvalstrecket, så GIF behöver sannolikt minst två segrar till, helst tre, för att säkra kontraktet.

II Roligt och hedern
För det andra var det i alla fall förr så att man spelade för att det var roligt och för hedern. GIF får helt enkelt gripa tag om dessa gammeldags ideal.

III Spela in nya spelare
För det tredje tycker jag att man inför framtiden gott kan släppa fram lite yngre hungriga spelare som exempelvis Calle Olofsson, som ju verkligen har visat framfötterna när han har fått vara med. Givetvis ska GIF spela med bästa möjliga lag, men med tanke på skade- och utvisningsläget så kanske man kan göra så i vissa matcher.

IV I motgångens stund
För det fjärde och sista är det väl nu i motgångens stund man visar om man verkligen är en Fotbollsspelare eller bara en fotbollsspelare. Många av spelarna i GIF har flera år kvar i sin fotbollskarriär, och även om motgångar inte är något man önskar, så är det alltid lärorikt om man hanterar dem konstruktivt. De bästa fotbollspelarna har gått den långa hårda vägen.

Seger är möjlig
Vad har då GIF att hämta i Fågelfors? Förmodligen inga poäng om man skall tro fotbollsexperterna. Men GIF lär ju inte åka till Fågelfors för att hålla siffrorna nere. Det är ju uteslutet. Nä, gå för seger. Att spelet inte stämmer just nu, betyder inte nödvändigtvis en förlust på torsdag. Tror man på seger är seger möjlig.

GIF bäst mot de bästa
Dessvärre så lär väl Idris inte få spela eftersom han fick ett rött kort i förra matchen. Och Ardi är ju långtidsskadad. Och Jamal har jag inte sett på två matcher. Kanske saknas än fler. Jag vet inte. Hur som helst lär det väl bli ännu en startelva som inte har fått chansen att riktigt spela ihop sig. Likväl måste man våga tro på sig själva och laget. Visserligen är Fågelfors i fin form, men jag tror på GIF som brukar göra sina bästa matcher mot de bästa lagen (Vimmerby och Långemåla). GIF vinner med 3-2.

Tips för omgång 15
Det är dags för mig att sätta in en långspurt i "Professorns" tipstävling. Här kommer min rad för denna omgång.

BOIF – Tuna Södra 2-1
BOIF tog sig samman i förra matchen och vann över Ariel. Tuna Södra fortsätter väl som vanligt. Kanske kan BOIF vinna på hemmaplan.

Ankarsrum – Ariel 3-1
Ankarsrum har spelat utmärkt i två matcher och har god stämning i truppen. Ariels formsvacka fortsätter. Om Ankarsrum spelar som mot Mönsterås och Långemåla så vinner man mot Ariel.

Rödsle – Långemåla 2-2
Rödsle spelade mycket bättre i förra matchen än i de tidigare jag sett laget. Långemåla får passa sig här. Oavgjort.

Fågelfors – Mönsterås 2-3
Mönsterås är väl uträknat av de flesta. Inget talar för GIF. Men GIF har inget att förlora och brukar spela som bäst mot de bästa lagen.

Överum – FC Vimmerby (flyttad till 14 september, tippas senare)

Fotografen Tomas Jonsson tog några fina foton i senaste matchen. De kan beskådas här.

Fick dessutom en trevlig pratstund med GIF-legendaren Åke Jonsson igår på IP (716 matcher i GIF-tröjan). Kanske gör ett reportage om honom vid tillfälle om han vill. De har mycket att berätta "di gamle" i GIF.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mönsterås tappar tre spelare till matchen Idris som är avstängd och Stenfelt är skadad och Oskar är bortrest.
Mvh!