27 oktober 2010

Kommunalråd i rullstol

Ingen har väl missat den nya geniala svenska komediserien "Starke man" om kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson i Svinarp. I det tredje avsnittet uttalar han sig nedlåtande om funktionshindrade när han tror att kameran är avstängd. Kommunalrådet försöker göra en pudel som misslyckas totalt. Slutligen återstår bara en sak för Lars-Göran - att sätta sig i en rullstol för att gottgöra och framstå som medkännande.


"Starke man" Lars-Göran Bengtsson får sätta sig i en rullstol för att gottgöra sina nedlåtande uttalanden om funktionshindrade.

Nå, Svinarps starke man är inte det enda kärnfriska kommunalråd som har provat på rullstolsåkning. Även Mönsterås kommunalråd har som synes provat detta färdmedel. Några likheter i övrigt finns det förstås inte...


Även Mönsterås kommunalråd har provat på rullstolsåkning.

3 kommentarer:

Eje Wadebro sa...

Det går inte riktigt att förklara men men det är någonting som liknar Mönsterås kommun och Svinarp. Kan det vara igenkänningen som är rolig?

Anonym sa...

Mönsterås starke man skulle behöva hamna i rullstol några månader, så att han fick se hur besvärligt det är att komma in i affärerna på Storgatan. Det finns inget cafe' i Mönsterås där man kommer in med rullstol sedan Konsum stängde sitt. Det är kommunens ansvar att se till att affärerna anpassar sina lokaler, men inget görs.

Anonym sa...

Nej, det ENDA handikappanpassade mat & fikastället i kommunen är ju Kronmunken!