18 november 2010

GIF går stabilt framåt när hela havet stormar

Lugnt och tryggt
Den obehagliga sillyperioden pågår och det brukar ju vara årets mest nervösa tid. Men vad ska man säga. GIF verkar gå stabilt och målmedvetet framåt i sillystormen med ny styrman, men med samma besättning som förra säsongen. Flera av de tunga namnen lär visst ha bestämt sig för att stanna. Senast lär Idris ha skrivit på för ett år till, trots att en annan klubb slet i honom. Vad jag har hört så är ingen på väg bort. Möjligen kan det bli en mittbacksförstärkning från södra länet. Vi får väl se. Känns lugnt och tryggt.

Förtydligande
Bara ett litet förtydligande. När jag ibland har skrivit att GIF bör göra värvningar, så betyder inte det att jag tycker man skall värva sönder laget. Självklart skall man fortsätta bygga underifrån med sina egna talanger. Men om man står fast vid att ganska snabbt avancera uppåt, så kan det behövas ett par förstärkningar. Varken mer eller mindre.

Ruda och Fliseryd går skilda vägar
Vad gäller den kommunala fotbollen i övrigt så lär Fliseryd få fortsätta utan Ruda nästa år. Ruda ville visst inte fortsätta samarbetet. Ruda är ju mitt favoritlag efter GIF, och det återstår att se hur man skall klara sig på egen hand. I dessa tider där små lag försvinner eller slås ihop så känns Rudas väg både trotsig, djärv och osäker.

...och så till slut frugans favorit:
"Jag hade lärt min man att göra sin del av hushållsarbetet och nu stod han i tvättrummet och ville tvätta sin t-shirt. Han hade varit därute i cirka två sekunder då han ropade: "Vilket program ska jag använda?""Det beror på" svarade jag, "vad står det på t-shirten?" "Mönsterås GIF" svarade han

Inga kommentarer: