13 januari 2011

53 år efter skolagans avskaffande - Mönsterås kommun slopar Rottingen

Så här 53 år efter skolagans avskaffande anser Mönsterås Kommun att det är dags att byta namn på sammanträdesrummet Rottingen i gamla Centralskolan där skolförvaltningen har sina lokaler. Allt enligt dagens Barometern/OT. Noterbart är att rummet fick sitt namn 1990 - 32 år efter att rottingen förbjöds i svenska skolor. Förvisso har man i Mönsterås inte alltid varit så noga med att efterleva lagen då skolaga här tillämpades så sent som vid 1970-talets slut. Ja, jag lyftes ju själv i håret av fröken efter att ha ätit godis under skoltid.

Nu tror jag dock inte att man döpte rummet till Rottingen på grund av någon makaber kvardröjande straffpedagogik. Jag anar en hjärna med lite absurd humor bakom. Därför är det egentligen lite trist att kommunen nu slipar bort allt som sticker ut lite. Behåll namnet Rottingen. Allt behöver inte vara så förskräckligt tillrättalagt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Behåll namnet, skolchefen har väl möten där.....

Anonym sa...

Håller med. Det finns väl knappast ett mer passande namn för skolkontorets sammanträdesrum. Med tanke på skolpolitiken, Bun ordföranden och diverse rektorers uttalanden historiskt sett. Möjligen kunde "Skamvrån" vara ett alternativ :-)