27 maj 2011

GIF:s andra ölandsresa väntar - Försnack och tips inför omgång 8 i division 5 sydöstra

Serien har landat
Serien har nu nått dithän att alla stora ord och visioner man kanske hade vid säsongsstarten bör ha lösts upp i dimma. Det torde gälla de flesta lag. Återstår bara att genomleva match efter match. I en serie där alla tar poäng av alla så kommer det lag som bäst förmår uttrycka sin innersta karaktär att lyckas bäst. Den åttonde omgången spelas 27-30 maj och GIF får på måndag åka till Öland för att möta SSG.

GIF spelar som aprilväder
SSG började säsongen med sex oavgjorda matcher, men vann plötsligt i förra omgången då Norra Tång slogs tillbaka med 5-0. Nu ryktas det dessutom att SSG har förstärkt med en spelare från div 3. GIF fortsätter spela som aprilväder och varvar solskensfotboll med pissregnsmatcher. Ingen torde våga spekulera i hur det går på måndag om man inte är nödd och tvungen, vilket jag ju är.

Skador och avstängningar
Så här framåt försommaren börjar avstängningar och skador också påverka laguttagningarna. GIF verkar ha haft en del småskador och dessutom bör Martin J vara avstängd på måndag. Ännu en ändring i backlinjen är alltså att vänta. Problem av det här slaget brukar förvisso drabba alla lag, men slår hårdare om truppen är smal. Nu när GIF:s spel bara har fungerat ibland tycker jag man ska överväga ett ge yngre hungriga spelare chansen. Testa att sätta in spelare som Alfred och Tobias från start.
Rätt spel och rätt inställning
Hur som helst - så mycket sämre än senast kan det inte bli. Därför kan man drista sig till att ha vissa förhoppningar. GIF borde kunna spela ut nu och inte vara så rädda för att passa fel. Inte för att jag kan särskilt mycket om fotboll, förutom något om GIF:s öden och äventyr i gångna tider, men så mycket har jag ju sett att GIF vinner mest när man spelar med full fart i kombination med snabbt kantspel varvat med djupledsbollar. Långsamt rulla-runt-spel , nja då funktionerar det inte. Det handlar om att med vissa variationer spela det spel ett lag passar bäst för i kombination med rätt inställning.

Tips omgång 8
Blomstermåla – Böda/Högby 1-1
Kommentar: Blomstermåla borde kanske vinna mot ett Böda/Högby som inte levt upp till förväntningarna. Men jag tror Böda/Högbys fysiska fotboll passar BIK illa. Delad poäng.

Glömminge – Norra Tång 2-1
Kommentar: Glömminge har hittat formen, medan Norra Tång är väldigt ojämna.
Rockneby – Kåremo 2-1
Kommentar: Rockneby är starkare på pappret, men Kåremo är oberäkneliga. Oavgjort hänger i luften, men hemmaplan avgör trots allt.

Mörbylånga – Läckeby 1-1
Kommentar: Om Läckeby lyckas hålla tätt hyfsat bakåt så kan man kanske knipa en poäng här.

Ängö – Ljungbyholm 3-0
Kommentar: Ljungbyholm har kommit ner på jorden nu och här har man nog inte mycket att hämta.

SSG – Mönsterås 1-4
Kommentar: Ojämna Mönsterås skärper nog till sig och öser in några mål.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dom spelade idag inte på måndag stryk 3-2

Jonny sa...

Jag ser att Smålands FF har rapporterat det, men jag undrar om det kan stämma. Har inte sett någon information att matchen har flyttats - varken hos GIF, SSG eller Smålands FF. Dessutom spelade ju GIFs B-lag igår med några spelare som skall vara med mot SSG. Smålands FF måste ha blandat ihop matcherna.

Jonny sa...

Smålands FF hade rapporterat fel. Det var Glömminge som besegrat Norra Tång med 3-2.

Jonny sa...

Hoppas jag! Smålands FF vägrar ta bort det förmodat felaktiga resultatet.