18 juni 2011

PRO:s prisundersökningar

2009 skröt Algots med att butiken var billigast i PRO:s undersökning. I dagens Barometern/OT framför Algots kritik mot PRO:s nya undersökning som visar att Konsum är billigare än Algots. Gjorde PRO rätt 2009, men fel 2011? Gör PRO rätt de år som ICA är billigast, men fel alla år som Konsum är billigast?

PRO:s undersökning verkade konstig
Häromdagen tog jag del av PRO:s prisundersökning och fann dels att Netto inte fick vara med, dels att COOP/Konsum hade billigare handlarkasse än ICA/Algots i Mönsterås. Jag ställde mig något tvivlande till undersökningen eftersom min egen undersökning från 2008 visade att Algots var klart billigare än Konsum. Men det kan ju i och för sig hända saker på 3 år.

Kritik från Algots...men...
Idag slår Barometern/OT upp PRO-undersökningen och förmedlar kritik från Birgitta Redborn på Algots. Hon menar att alla andra oberoende undersökningar visar att Algots är billigare än Konsum. Jag tror faktiskt att hon har rätt. 2009 visade även PRO:s undersökning för Mönsterås att Algots var billigare, vilket Algots inte var sena att använda i reklamsyfte. Menar Algots att PRO gjorde rätt 2009 när Algots var billigast, men fel 2011 när Konsum var billigast? ;-)

Undersökningarna borde breddas
Hur som helst så borde Netto ha fått vara med. Man borde också jämföra fler aspekter som personalens trevlighet och servicenivå (där Algots är överlägsna), parkeringsmöjligheter (Netto bäst), miljö, kundvagnar, handikappvänlighet, lokaler (Konsum bäst) mm.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Obegripligt att ICA Algots är så populära med tanke på följande;
-Ofantligt trång och bökig parkering
-Mkt trångt inne i butiken

Konsum; Bra parkering, om än dock på "fel sida" byggnaden vilket är obegripligt då de byggde om och fixade en massa för 2-3 år sedan!!
-Gott om plats inne butiken dock !

-har helt "övergett" ICA sedan ett par år till förmån för Konsum.

Andy sa...

Alltså, Algots är ju inte SÅ mycket populärare än Konsum. Skillnaden stavas service och bemötande. Den största gåtan är hur en av Nettos mest lönsamma och omsättande affärer kan ligga i en liten byhåla. Kanske säger mer om Mönsterås än att vi har haft samma kommunalråd i snart 30 år.