21 augusti 2011

Seriens formstarkaste lag möter det formsvagaste - Försnack och tips inför omgång 16 av division 5 sydöstra

Glömde att det är match imorgon
Så var det då redan dags för nästa omgång. Jag hade faktiskt glömt att det är match redan imorgon, måndag, så det här får bli några rader i hast. Först noterar jag bara att jag hade 3 rätt av 6 i omgång 15.

Mönsterås möter Ängö
Mönsterås som nu har förlorat tre matcher i rad och rasar i tabellen möter Ängö som vunnit tre matcher på raken, senast mot serieledarna Blomstermåla.  Hur matchen skall sluta kan tyckas vara given, särskilt då GIF har några spelare borta pga skador och avstängningar. Och jag måste tillstå att Ängö är det bästa lag jag har sett hittills i serien.
Jag har sett mirakel förr
Ändå har jag ju genom åren sett ett och annat mirakel. Det är ju ingen omöjlig uppgift som väntar. Ängö har en tendens att göra bottennapp ibland. Man har förlorat mot Norra Tång och Mörbylånga och tappat poäng mot Läckeby, SSG och Böda/Högby. Det finns alltså möjligheter att både vinna och ta poäng. Vågar man hoppas att Ängö undermedvetet tror att man ska ta det här enkelt. Och får GIF en bra start så kan det gå bättre än vad någon kanske tror. Jag förväntar mig i alla fall en riktig kämpainsats. Dags att visa lite blod, svett och tårar.

Har GIF tillräckligt bred trupp?
Mönsterås brukar inte visa så mycket nerver så kanske har de senaste motgångarna inte påverkat så mycket som man kan tro. Men visst spelar det roll. Fast till slut når man väl en punkt där man liksom inte har något att förlora och då kan spelet förunderligt nog lossna. Det enda som oroar mig är om GIF har bred trupp nog att ställa ett bra lag på planen imorgon eller om man måste ta in för många oprövade kort. Visst är det bra om man kan slussa in spelare från U-laget, men Ängö är kanske inte det optimala motståndet som ny.
Tips omgång 16

Mörbylånga – Böda/Högby 1-2
Kommentar: Ölandsderby och inget är givet. Men nu har jag väntat på Mörbylångas trendbrott så länge att jag ger upp. Böda/Högby visar dessutom fin form.

SSG – Kåremo 3-2
Kommentar: Båda lagen har börjat hösten bra. Hemmaplan avgör.
Blomstermåla – Rockneby 3-0
Kommentar: BIK bör vinna med några mål. Rockneby började säsongen bra, men har inte riktigt orkat fortsätta på vinnarspåret.

Ängö – Mönsterås 1-2
Kommentar: Jag har aldrig tippat emot GIF och gör det inte nu heller. Ge nu uppstickarna från Kalmar en liten charmerande läxa.
Läckeby – Norra Tång 1-2
Kommentar:  Viktig match kring negativa kvalstrecket. Jag har sett båda lagen och inget har direkt imponerat, men Norra Tång kan nog vinna av bara farten nu när man vann över GIF senast.

Glömminge – Ljungbyholm 3-1
Kommentar: Ljungbyholm började precis som Rockneby säsongen väldigt bra, men är nu mer ojämna. Glömminge känns mer stabila.

Inga kommentarer: