26 september 2011

Mönsteråsvy förr och nu

Det s.k. Rydvallska huset vid dåvarande Storgatans södra del. Notera husets klocka och i övrigt vackra omgivning. Vägen delade sig strax framför huset. Vägen till höger ledde till Åsevad och vägen till vänster bort emot Frälsningsarmén och Tingshuset. Fotot är taget före 1930. I vänster bildkant syns Oppes lilla hus som revs på 1930-talet. I bakgrunden till vänster skymtar gaveln på huset som låg där dagens apotek ligger. Klicka på bilderna en eller två gånger för större format.


Ungefär samma vy idag. Som synes har man rivit hela kvarteret och gjort om det till delvis parkering, delvis torg. Och så har man dragit om vägen. Vägen som går förbi dagens apotek tror jag hade en liten backe förr, som idag är sänkt.

Ännu en bild på samma gamla hus. Här ser man tydligt hur vägen delar på sig. Notera backen i vänster bildkant. I bakgrunden till höger syns två hus. Det närmaste är rivet. Det bortre hyser idag Pizzeria Rhodos och Gladan. Notera även de charmiga vägskyltarna med texten "Förbjuden". Skyltarna verkar vara genomskinliga.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är inte utan att man blir lätt deprimerad när man ser hur det kunde varit.
"Förbättringen" av området, som man säkert tycker man gjort, är inget annat än en förfulning och en slakt av sitt kulturarv.
Korsningen påminner mer om en gata i forna Östtyskland !/Robert