28 september 2011

Smått och gott från Mönsterås Bostäder


Nyrenoverade?
Det är väl inte bara jag som har noterat att Mönsterås Bostäder kallar radhusen i Mölstad för nyrenoverade i sin TV-reklam. Nu har det dock gått 6 år sedan de problemfyllda renoveringarna gjordes, så nyrenoverat är väl kanske inte riktigt en relevant benämning. Men allt är ju relativt.
Digital-TV
En läsare undrade om alla hyresgäster i Mönsterås verkligen ha fått digital-TV än. Jag frågade bostadsbolaget och fick till svar att alla nu har fått digital-TV. Det betyder alltså att den som inte vill köpa eget programpaket får nöja sig med det som ingår i TV-avgiften, dvs SvT och TV4. För egen del är jag , trots strulet i början, relativt nöjd att själv få välja kanalutbud. Totalt sett blir det väl en hundring mer i månaden jämfört med tidigare.

När det gamla systemet var igång så tog ju Mönsterås Bostäder ut en avgift på hyran, vilket gav tillgång till ganska många kanaler. Nu när man får köpa kanalpaketet själv, så verkar bostadsbolaget ändå inte ha sänkt hyran i relation till vad det gamla utbudet kostade, i alla fall enligt en hyresgäst som kontaktade Mönsteråsbloggen. Och jag har själv inte märkt av någon hyressänkning. Det kan väl inte kallas för något annat än en smyghöjning av hyran. Har ett bostadsbolag rätt att ta ut en avgift för en tjänst man inte har (det gamla analoga kanalutbudet)? Jag frågade bostadsbolaget hur man resonerar och fick följande svar: "I hyresförhandlingen för ett år sedan med hyresgästföreningen så informerade vi om sänkta kostnader för TV i hyreskalkylen. Eftersom kostnaderna för TV-utbudet är med i hyreskalkylen så har vi tagit hänsyn till de sänkta kostnaderna och hyresuttaget kunde hållas lägre." Jag förstår resonemanget, men det verkar enligt mig lite flummigt att tala om kalkyler när det faktiskt handlade om en konkret fast avgift.
Analogt nät kvar?
Det gamla analoga nätet skall alltså vara nedsläckt nu. Dock verkar man ännu kunna se TV via det gamla nätet här och var. Det verkar ju minst sagt konstigt. Men det är ju bara att gratulera dem som kan titta på flera kanaler gratis.

Fler uthyrda lägenheter i Mölstad
Noterar också att bostadsbolaget just nu bara anger två lediga lägenheter i Mölstads radhusområde. Om det stämmer så verkar man alltså ha fått ordning på uthyrningen där. Tidigare var ju bortåt 20 lägenheter tomma i området.

Inga kommentarer: