12 december 2011

Nytt serieförslag från SmFF - östra serierna väntar för GIF

Herrarna går till östra serien
Smålands FF har lanserat det nya serieförslaget vilket innebär en hel del förändringar. Går det igenom får GIF:s herrar byta serie för tredje året i rad. Enligt utkastet får Mönsterås flytta från sydöstra serien till en helt nybildad, eller rättare sagt återuppstånden, div 5 östra. I övrigt innebär förslaget att Ariel, Stjärnan, Rödsle och Hebe flyttas från nordöstra serien. Alseda/Ädelfors, Holsby och Näshult kommer från norra och Braås från södra. Därutöver har vi BB 2001 från div 6 och Långemåla och Målilla nedflyttade från fyran.
Fördelar
Den uppenbara fördelen med det här förslaget är att GIF får spela derby mot Långemåla och Stjärnan, samtidigt som det är ganska nära även till BB 2001, Ariel, Hebe och Rödsle. Men så har vi några lag som ligger ganska långt bort, men det är väl oundvikligt att det blir så.

Kvalitén på serien är det för tidigt att uttala sig om. Dels är det svårt att bedöma Kronobergslagen. Dels vet jag ännu inte hur lagen satsar inför nästa säsong. Men här finns några lag som GIF bör ha goda chanser emot. Och när jag ser hur många av lagen i div 5 sydöstra redan har satsat inför nästa år, så är jag glad att vi slipper den serien.

Nu är förslaget långt ifrån spikat. Kronobergslagen kan tänkas ha synpunkter på att behöva åka österut. Och jag undrar hur ett lag som Ariel reagerar på denna indelning. De är ju vana att få möta lag som Hjorted/Totebo och BOIF. Men jag hoppas ändå att det blir som Smålands FF har föreslagit denna gång. Kul med lite förnyelse.
Nedan listar jag förslaget. Inom parentes anger jag lagens status förra säsongen. Givetvis kommer jag att presentera lagen bättre inför säsongsstarten.

Div 5 östra
Alseda/Ädelfors FF (mittenlag, norra)

BB 2001 (från div 6)

Braås GoIF (mitten/bottenlag, södra)

Holsby SK (mittenlag, norra)

IF Ariel (mittenlag, nordöstra)

IF Hebe (mitten/topplag nordöstra)

IF Stjärnan (mittenlag nordöstra)

Långemåla IF (från div 4)

Målilla GoIF (från div 4)

Mönsterås GoIF (bottenlag, sydöstra)

Näshult IF (topplag norra)

Rödsle BK (bottenlag, nordöstra)

Se även här och här.


Damlaget i div 3 östra
Mönsterås damlag som gick upp i trean får spela i den östra serien som har följande lag (förra årets insats inom parentes)
Alvesta GIF (bottenlag, div 3 sydvästra)

Hultsfreds FK/SK Lojal (mittenlag, div 3 norra)

IFK Kalmar B (vann div 3 sydöstra, men verkar inte ha flyttats upp)

Landsbro IF FK B (från div 4)
Lessebo GoIF (topplag, div 3 sydvästra)

Lindsdals IF B (mittenlag, div 3 sydöstra)
Madesjö IF B (från div 4)

Mönsterås GoIF (från div 4)
Rödsle BK (topplag, div 3 norra)

Växjö FF (topplag, div 3 sydvästra)

Tyvärr har man snickrat ihop en serie med många B-lag och lag som var topplag förra säsongen. Å andra sidan hittar jag inget lag som åkt ner från tvåan. Däremot blir det tre nykomlingar från fyran. Tror den här serien kan få två tydliga halvor.

Se även här och här.

Inga kommentarer: