17 februari 2012

Fedagskväll

Nä, Mönsteråsbloggen är inte för seriös för att bara notera att fredagskvällen är välkommen.

Blev idag påmind om ett jobbigt skolminne angående en översittare som brukade göra vad han kunde för att förpesta skolgången . I skolarbetet visade han sällan framfötterna, men när det kom till att åsamka smärta och förnedring fanns det oftast inga gränser för kreativiteten. En av alla andra dagar dök han upp runt ett hörn. Grabben som hade svårt att uttala bokstaven "r" sa:

”Ä dina föälda syskon älle?”

Jag svarade: "Jäla övslickae”. Det var då han började slå.

Vi blev senare inkallade till rektorn som råkade känna grabbens farsa. Ja, ni förstår säkert hur det slutade. Rektorn hade en agenda som gick ut på att jag inte alls mobbades. Jag hade ju provocerat grabben genom att göra lyteskomik av hans oförmåga att säga "r". Att mina ord hade en bakgrund i flera års förnedring valde rektorn att blunda för. Han hittade de fel han ville hos mig, vände det emot mig och lät "gabben" komma undan.

Jag vet inte vad som blev av honom. Förhoppningsvis ingår han inte i den "kriminella elit" som saxade fiberkablar för Digital-TV och bredband när de avsåg att klippa larmet till Netto. "Hä ä laamet".

Nå, i afton blir det ett par glas vin i trevligt sällskap. Man ska vara tacksam för sina riktiga vänner. Arbetet med deckaren går finfint och varje dag bär jag min mormors ord med mig - "Låt ingen trampa på dig, pöjk".

Trevlig helg på er!

Morrissey - Hold on to Your friends  (fin liveversion)

Inga kommentarer: