25 mars 2012

Förlust mot Rockneby i cupen

GIF försöker få in bollen på en hörna. Men det blev förlust med 4-0 mot Rockneby, vars välbekante målvakt idag mest hördes ge sina medspelare beröm.
GIF chanslösa mot "nya" Rockneby
GIF spelade idag sin första match i gamla Smålandscupen (Hyundai cup) mot Rockneby och det blev en inte allt för rolig tillställning för GIF:s del utan en odiskutabel förlust med 4-0. Jag har ju sett Rockneby några gånger de senaste åren och de brukar spela ett rakt anglosaxiskt ganska förutsägbart spel, och nog byggde man vidare på det fysiska med många höjdhoppande bjässar och robusta spelartyper, men man hade samtidigt en fart och fläkt och finess jag inte sett tidigare. Rockneby blir nog att räkna med i årets div 5 sydöstra.

En del att jobba med
Huruvida GIF:s svagheter idag blev särskilt tydliggjorda eller om man bara hade en dålig dag kan jag inte avgöra, men helt klart är att man har en del att jobba med. Alla fyra baklängesmålen var bjudningar i försvarslinjen, där bara Martin N får godkänt idag. Mittfältet såg man inte mycket av eftersom de flesta bollarna gick direkt från backlinjen mot Joel och Martin där framme. GIF skulle ha vunnit på ett mer varierat spel. Kanterna nyttjades på tok för dåligt, även om det blev extra trångt och grötigt på den smala planen. Men jag tror en spelare som Sammy hade gjort skillnad på ena kanten om han hade varit med. På mitten var Kindberg i alla fall ganska bra. Han var långt ifrån felfri, men bidrog till viss stabilitet där. Men visst saknade jag Johan Lagström en dag som denna. Han är väl en av få som hade kunnat mäta sig med Rocknebys fysik. Framåt visade Joel Fransson att han definitivt hör hemma i GIF. GIF blixtrade ju till ibland och Joel försökte verkligen göra något av de bollar han fick att jobba på.

Rockneby hetare
I övrigt såg Rockneby hetare ut över hela plan. GIF saknade för dagen pondus och måste definitivt ge mer i närkamperna framöver. Rocknebys spelare ska inte få stå ostörda vid straffområdesgränsen och prickskjuta in bollen i mål. På honom rejält! Eller som när en Rocknebyspelare vann en närkamp mot både målvakten och en utespelare och sedan kunde göra mål.

Rockneby hade det mesta av spelet och utnyttjade effektivt GIF:s missar. GIF blixtrade som sagt till ibland och skapade ett par heta målchanser och några hörnor, men inte mer.
Nu har GIF tack och lov ytterligare en månad på sig att bli samspelta och mer resoluta. Och komma i form ska jag kanske tillägga. Vissa av spelarna såg helt enkelt inte ut att vara i form. En match av den här karaktären visar ju vad man ska jobba på. Och man visade ju i matchen mot Kåremo att man kan.

Joel visade ibland att han är en duktig spelare, men här är han på knä efter en närkamp med motståndarna. Här fick han frispark med sig.

Inga kommentarer: