22 maj 2012

Drömläge för GIF - Försnack och tips inför omgång 6 i division 5 östra

Underlig vecka
Det har varit en konstig vecka för GIF. Först en något tursam seger mot Ariel, och därefter två förluster - 0-8 för damerna och 0-8 för B-laget. Underligt!

Toppen mot botten
Efter denna på något sätt oroande vecka är det nu dags för den sjätte omgången för herrarna och det är svårtippat. Den på pappret mest förutsägbara matchen är den mellan Mönsterås och Målilla. Mönsterås toppar serien på 15 poäng, medan Målilla intar bottenplaceringen med endast 1 poäng.
Men det farligaste som kan hända är att GIF åker till Målilla och tror att de 14 poäng som skiljer lagen åt spelar någon roll. Som alltid gäller det att ge allt och fokusera om det ska gå bra. Och det krävs skärpning och bättre spel än mot Ariel. Målilla må ligga sist, men notera att Målilla har gjort 9 mål, vilket ger laget en fjärdeplats om man bara ser till gjorda mål. Problemet är att man samtidigt har släppt in 21 bollar. Men man ska alltså inte tro att Målilla inte kan göra mål. Det finns all anledning till ödmjukhet inför uppgiften.

GIF har hittills mött lag som verkar gilla att ha mycket boll. Frågan är hur matchbilden kommer att bli mot Målilla som jag misstänker inte är vana att föra matcherna. Vad händer om två omställningslag ställs emot varandra? Ska bli intressant att se om jag har rätt eller om GIF kommer att bli det spelförande laget denna gång och hur man i så fall löser det.
Drömläge
Hur som helst så har GIF nu ett gyllene tillfälle att ta ännu en seger och därmed stärka sin position i toppen. För den här veckan är det inte givet att lagen närmast bakom vinner. Holsby möter Ariel, och jag är inte alls säker att Holsby vinner. Vidare möts Stjärnan och Långemåla och de tar ut varandra. Ponera att både Holsby och Stjärnan förlorar, samtidigt som Mönsterås vinner. Plötsligt skulle då Mönsterås leda serien med 5 poäng och det är ju aldrig fel. Hittills har varje seger känts som en extra bonus – "oj då, det blev visst vinst igen. Så kul, då kanske vi rent av kan hamna i mitten i år." Jag hade ju inför den här säsongen bestämt mig för att bara ha roligt och det är lika bra att fortsätta med den inställningen. Men spännande ska det bli och nu när det har gått så bra är det lika bra att löpa linan ut. GIF har i alla fall ett drömläge i den här omgången.

Mitt tips omgång 6
Torsdag

Rödsle BK – Braås GoIF 1-2
Rödsle verkar ha svårt att göra mål. Tror på Braås här.
Långemåla IF – IF Stjärnan 2-1
Intressant het match. På hemmaplan vinner nog Långemåla.
Målilla GoIF – Mönsterås GoIF 1-4
Hoppas och tror att GIF tar chansen att behålla sin position i toppen.

Fredag
IF Hebe – Norrhults BK 2-3
Oviss match där jag chansar på bortaseger.

BB 2001 – Alseda/Ädelfors FF 2-1
Svårtippat igen, men kanske får hemmalaget lite utdelning här.
IF Ariel – Holsby SK 1-1
Ariels defensiv och inställning imponerade på mig, så här tror jag Holsby kan få vissa problem att göra mål.

Inga kommentarer: