3 juni 2012

Tung förlust i Växjö

Tung förlust
Mönsteråsdamerna förlorade gårdagens viktiga match mot Växjö FF med 3-5, efter att ha tappat den ledning med 2-1 som man hade i halvtid. En tung förlust förstås som gör att Mönsterås nu är indraget i bottenstriden. Växjö hade före denna match inte tagit några poäng alls och i en träningsmatch i våras vann GIF komfortabelt med 4-0.

Jag kunde tyvärr inte själv bevaka matchen i Växjö, varför det inte kan bli någon analys. Jag noterar bara att Ronja Kindblad gjorde 4 av Växjös mål. Det är sällan en spelare tillåts göra på det sättet. Märker man att motståndarna har en spelare som är extra farlig, så brukar hon specialbevakas. Men hon var kanske för bra ändå. Noterar också att GIF för tredje matchen i rad gör en sämre andra halvlek än första. En tillfällighet? Jag tror också att det var olyckligt att Lessebo fick flytta på den tredje omgångens match. GIF var på gång och hade tagit 4 poäng på de två första matcherna och hade ett gyllene tillfälle att ta ytterligare tre poäng mot Lessebo. Istället stördes flytet av ett två veckors långt uppehåll innan ett par tuffare motståndare väntade.

Nästa vecka väntar Landsbro som ligger sist i tabellen. Det blir en väldigt viktig match och jag tror GIF har alla chanser att få lite utrymme nedåt. Man gjorde ju i alla fall några mål igår och det är ju bra att ta med sig till nästa match.

Läs referatet på Växjö FF:s sida.

Inga kommentarer: