6 juni 2012

Underhållande när GIF tog åttonde raka segern

BB 2001 hade svårt att få stopp på Idris.

Underhållande offensiv fotboll
De nationaldagsfirare som tagit sig till Berga IP för att se BB 2001 ta emot serieledarna Mönsterås GoiF fick se en spännande match som bjöd på underhållande offensiv fotboll. Att det var två lag som båda ville vinna gick inte att ta miste på. Skulle Berga/Bockara rent av kunna utmana serieledarna och sätta stopp för segersviten? Eller skulle Mönsterås ta åttonde raka segern och befästa sin serieledning?

Mönsterås tar kommandot

Mönsterås började i ett snabbt tempo och tog genast kommandot. Bortalaget kom i det ena anfallet efter det andra och hade bland annat en frispark som touchade ribban. Efter 11 minuter gav den frejdiga offensiven utdelning. Martin Lindkvist gjorde en snabb löpning på högerkanten och slog ett inlägg där BB 2001:s målvakt inte fick grepp på bollen. På returen höll sig Alfred Ekwall påpassligt framme och gjorde 1-0 för Mönsterås.
BB 2001 kvitterar på frispark
BB 2001 stack emellertid upp i farliga kontringar och bara ett par minuter senare fick man en frispark i bra läge strax utanför straffområdet. Fram klev Mikael Jonasson som slog en ytterst välplacerad frispark som gick förbi Mönsteråsmuren mot vänstra stolpen. Stenfelt gick åt rätt håll, men hann inte fram. En snabb och vacker kvittering för hemmalaget.

Mönsterås nära ta ledningen
Mönsterås fortsatte att ha det mesta av spelet. Efter 20 minuter kom den snabbe Martin Lindkvist loss igen på högerkanten och slog ett inlägg som klingade i stolpen. Minuten efter fick Mönsterås en hörna där Ako Eliassi fick en perfekt träff med huvudet, men BB 2001:s målvakt gjorde en fenomenal fantomräddning. Jag förstår inte hur han kunde hinna dit.

BB 2001 kontrar in 2-1
Mönsterås fortsatte spela fin fotboll och 2-1 hängde i luften. Men just då stack BB 2001 upp i en snabb kontring på vänsterkanten. Bollen spelades in i straffområdet där Jesper Larsson enkelt kunde placera bollen bakom en chanslös Mathias Stenfelt i Mönsteråsmålet. Det kändes i det läget inte särskilt rättvist.

GIF kvitterar
Målet gav BB 2001 energi och spelet jämnade nu ut sig. Men Mönsterås fortsatte spela offensivt och när Martin Lindkvist ännu en gång kom loss på sin kant och slog ett inlägg så kunde Idris Eliassi hålla sig framme och stöta in bollen i mål i den 40:e minuten. Mönsterås hade sedan ytterligare ett par tre riktigt farliga möjligheter att ta ledningen innan domaren blåste för halvtidsvila.

GIF borde ha avgjort i första
Med tanke på alla de chanser Mönsterås genom sin snabbhet skapade borde man ha avgjort i första halvlek, men BB 2001 var skickliga i sina kontringar och på fasta situationer och det gäller ju att sätta de chanser man får.

Frispark igen för BB 2001
I andra halvlek började BB 2001 bäst och var något hetare i närkamperna. Det lönade sig och snart fick man ånyo en frispark i bra läge strax utanför straffområdet. Fram klev precis om i första halvlek Mikael Jonasson. Även den här gången fick han bollen förbi muren och nu mot högra målstolpen. Målvakten fick fingrarna på bollen, men den gick klart över mållinjen. 3-2 till BB 2001.

GIF kvitterar igen
BB 2001 hade nu fått serieledarna i brygga och fortsatte hålla spelet väl uppe. Det började kännas tungt. Men efter en knapp halvtimme kom Mönsterås i en snabb spelvändning där BB 2001 inte riktigt hängde med. Anfallet avslutades genom att den kvicke Martin Lindkvist som satte bollen bakom målvakten. Serieledarna hade kvitterat för andra gången i matchen.

Båda lagen gick för seger
Med dryga kvarten kvar gick nu båda lagen för seger. Det var inte tal om att slå vakt om en poäng. Mönsterås var så ivriga att anfalla och göra det avgörande målet att det höll på att straffa sig då BB 2001 kunde komma i några farliga kontringar.

Oskar skjuter ett skott
Matchen såg ändå ut att sluta oavgjord när Mönsterås spelare Oskar Olsson, med ett par minuter kvar av matchen, fick några sekunders betänketid snett utanför motståndarnas straffområde. Betänketiden använde han till att med vänstern slå på ett inte allt för hårt men välplacerat skott som seglade förbi motståndarnas målvakt upp i nättaket. En vacker avslutning för Mönsterås, men förstås ett bittert slut för BB 2001 som verkligen gav serieledarna hårt motstånd och var ytterst nära att bryta segersviten.

Starkt att vända två gånger
Det var förstås starkt av Mönsterås att vända två underlägen och djärvt att gå för seger på slutet istället för att slå sig till ro med en poäng. GIF borde ha avgjort redan i första halvlek då man faktiskt dominerade och spelade riktigt fin fotboll. I andra halvlek fungerade spelet något sämre, men som väl var tog man sig samman och kunde åka hem med tre nya poäng.

Eftersom Stjärnan förlorade kvällens match mot Hebe, så leder Mönsterås nu serien med 6 poäng. Ariel vann över Braås och tog därmed in på Stjärnan.

Bäst i Mönsterås var Idris Eliassi som med sin vägvinnande teknik förde sitt lag till seger. Extra plus även till Martin Lindkvist som kom fram bra på sin kant. Kul också att se att Joel var tillbaka och gjorde en bra insats. Och så Ako Eliassi som inte får glömmas. Bäst i BB 2001 var Mikael Jonasson som uppenbarligen är en mästare på frisparkar strax utanför straffområdet.