10 augusti 2012

Norrhult väntar - Försnack och tips inför omgång 13 av division 5 östra

Tufft spelschema
Så var det då dags för herrarnas höstsäsong att dra igång, även om första höstmatchen spelades redan före sommaruppehållet. Spelschemat är ganska tufft i augusti med 4 matcher på två veckor. Så här gäller det att ha bevarat uthålligheten efter sommaruppehållet, inte slarvat med konditionsträningen, inte druckit för många öl och inte ätit för många pizzor. Lite gammeldags renlevnad under sommaren transformeras till segrar under hösten.

Kan något lag bryta mönstret?
Frågan är om något lag kommer att bryta mönstret från våren. Alla lag vill förstås ta nya tag nu. Jag har en liten känsla av att vi var många som räknade ut Långemåla lite för tidigt. Får man till en lång svit av segrar så kan man i alla fall bli bästa trea och få kvala till fyran. Långemåla vann sina fem sista matcher av vårsäsongen. Visserligen vill nog både Ariel och Holsby vara med och kämpa om den platsen och de kan definitivt inte räknas ut. Redan i den här omgången kan vi få en fingervisning huruvida Långemåla är att räkna med, då man möter Holsby borta. Förra året fick de två bästa treorna i de sex småländska div 5-serierna kvala, och jag hoppas det är samma regler i år.
Annars tror jag inte det blir några större omkastningar. Många lag lär ta poäng av varandra, vilket totalt sett bör medföra att de inbördes placeringarna förblir ungefär som idag. På de två topplatserna tror jag vi kommer att återfinna Mönsterås och Stjärnan. Även om de inte skulle vinna nästan allt som i våras, så bör det handla om dessa två lag.

Norrhult väntar
Mönsterås får åka till hemmastarka Norrhult på måndag. Hittills har Norrhult vunnit fem och bara förlorat en match hemma, medan bortafacit är mer blygsamma 1-1-4. Norrhults förluster har kommit mot topplagen. Norrhult har ganska många målskyttar, men överlägset flest mål (8) har Fredrik Lydig gjort.
Vårmatchen slutade 3-1 till GIF, men jag har för mig att Norrhult låg på ganska bra efter GIF:s 2-1 mål. Norrhult har definitivt spelat upp sig under säsongen, så det här kan bli en trevlig match. Jag tror ändå Mönsterås avgår med segern.

Tips omgång 13
Rödsle BK – BB 2001 0-3
Denna match spelades tidigare i sommar och jag tippade då seger för BB 2001.

11 aug
Holsby SK – Långemåla IF 1-2
Långemåla fick visserligen bara 1-1 hemma, men jag tror man har höjt sig lite nu och vinner mot Holsby. Dock svårtippat. Holsby är bra hemma.

Braås GoIF – Målilla GoIF 2-3
Braås imponerade inte de sista matcherna före uppehållet, medan Målilla snart borde ha jobbat ihop till en seger med sin ganska så frejdiga offensiv. Om Braås har lyckats samla ihop styrkorna så bör man vinna, men jag chansar på att Målilla tar sin första seger här.
Alseda/Ädelfors FF – IF Stjärnan 0-3
Alseda/Ädelfors brukar kunna överraska när man minst av allt anar det, men Stjärnan blir för svåra.

IF Hebe – IF Ariel 1-2
Ariel vann nyligen med 5-3 mot BB 2001, varvid Ola Molin gjorde alla fem målen för Ariel! Ändå lite förvånande att Ariel släppte in 3 mål hemma. Hebe har gått lite bättre än jag trodde. Tror ändå Ariel vinner här.
13 aug

Norrhults BK – Mönsterås GoIF 1-2
Norrhult är starka hemma, så det blir ingen enkel uppgift för serieledarna. Men GIF har vad jag har hört haft väldigt bra träningar och spelarna är enormt laddade. Tror på ny seger.

Inga kommentarer: